Terug naar Nieuws

Oefenwedstrijd: Tilburg Trappers vs. Krefelder ev ‘1981 (6-1)

TRAPPERS EN KREFELD HALEN EINDE NIET

De oefenwedstrijd tussen Tilburg Trappers en Krefelder EV 81 duurde vrijdagavond maar 51 minuten en 36 seconden. De mist boven het ijs in IJssportcentrum Stappegoor maakte verder spelen onmogelijk aldus het arbitrale kwartet. Tilburg leidde op het moment van staken met 6-1.

‘Maybe Krefeld wanted to go home early’, lachte Trappers-coach Dave Livingston na afloop als een boer met kiespijn dat het duel vroegtijdig tot een einde kwam.  ‘I think we could have finished the game if the refs ordered the players to skate in circles to try to dissipate the fog. But it is what it is.’

DROOMSTART

De thuisploeg, stortte zich vanaf de openingsface-off als een roofdier op zijn prooi. De bezoekers, die sinds hun intrede in de Oberliga nog nooit van Tilburg wisten te winnen, hadden niets in te brengen. Na dertig tellen lag het bevroren rubber al in het Krefelder doel. Reno de Hondt gaf keeper Jonas Gähr met een geplaatst schot geen schijn van kans: 1-0.

In zijn volgende shift kende Trappers nummer 77 minder geluk. Bij een ongelukkige botsing raakte De Hondt geblesseerd aan het bovenlichaam. De precieze schade is onduidelijk, maar dat de wendbare aanvaller (een deel van) de voorbereiding zal moeten missen, staat vast. Coach Livingston loste het uitvallen van Reno op door Bartek Bison een plaats naast Max Hermens en Ties van Soest te bieden.

Trappers creëerde in het vervolg van de openingsperiode nog legio mogelijkheden, maar in plaats van de 2-0 of zelfs 3-0 volgde de 1-1. Tim Dreschmann strafte een lichtzinnigheid van Alexey Loginov op de blauwe lijn af. De gelijkmaker schudde de thuisploeg wakker. Via treffers van Max Hermens (met een man minder) en Bartek Biso)) brak de eerste pauze aan met een dik verdiende 3-1 voorsprong.

AAN DE STOK

Het tweede bedrijf kende twee gezichten. Na een vroege 4-1 (harde schuiver Raymond van der Schuit) stopte Trappers met het benutten van de kansen. Even na halfweg eindigde het derde voorbereidingsduel vroegtijdig voor Delaney Hessels. De jarige Tilburgse aanvaller was duidelijk niet gediend van een roekeloze check aan de boarding van Krefeld forward Manuel Nix. Na de korte knokpartij die volgde mocht Hessels vervroegd gaan douchen.

Trappers hoefde niet eens goed te spelen om verder weg te lopen bij Krefeld. Het verzet van de jonge equipe van coach Elmar Schmitz was te pover om Ruud Leeuwesteijn in de problemen te brengen. In de slotfase van het middenstuk verwenden Danny Stempher en Max Hermens de 1200 bezoekers met twee doelpunten.

De opluchting over zijn eerste doelpunt in de oefencampagne was groot bij Tilburgs nummer 95. ‘Het ging gelukkig al een stukje beter dan tegen Herne en Frankfurt. Ook niet zo moeilijk want in beide duels speelde ik heel slecht’, aldus de centrumaanvaller die veelvuldig samenspeelde met Brett Bulmer en Diego Hofland.

NACHTKAARS

Het krachtmeting ging vervolgens uit als een nachtkaars. ‘A win is a win’, vatte Dave Livingston zijn gevoel over de wedstrijd samen. De Amerikaan vervolgde: ‘Over het resultaat kunnen we tevreden zijn. Ons spel (in alle facetten) moet en kan echter veel beter’.

Dat Trappers nieuwe man in de bank niet tevreden was, merkte Danny Stempher (en zijn ploeggenoten) na de eerste periode: We hadden een geruststellende voorsprong, maar Dave maakte in woord en gebaar duidelijk dat we uit een ander vaatje moesten tappen.’ Zondag reist Tilburg naar Essen (aanvang 18.30 uur) voor een ontmoeting met de plaatselijke Moskitos.

Man of the Match
Ruud Leeuwesteijn | Foto: Romy Mullens
Wedstrijdsheet