Terug naar Nieuws

Oefenwedstrijd: Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers (2-4)

TRAPPERS HEEFT HANDEN VOL AAN OUD-RIVAAL MET OUD TRAPPERS SPELER

Na het seizoen 2019-2020 koos Moskitos Essen ervoor om op een lager niveau te spelen om op die manier aan de financiële situatie te werken. Echter vanwege corona werden er in die competitie waar Essen speelde, geen wedstrijden afgewerkt. Wie ook afgelopen seizoen geen wedstrijden heeft gespeeld is oud Trappers speler, Mitch Bruijsten. Mitch Bruijsten keerde na een ijshockeyloos jaar terug naar de club waar hij ook in de jeugd speelde. Voor Trappers eindige het prettige weerzien met Moskitos Essen en Mitch Bruijsten in een 2-4 overwinning

IJZERWERK

Niet alleen speleres en de staff gebruiken de oefenwedstrijden als voorbereiding op het seizoen. Ook voor alles en iedereen rondom het ijs is het de bedoeling om voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Waar in Geleen de gaten in het ijs lagen, en afgelopen vrijdag de mist op het ijs voor een vroegtijdige einde van de wedstrijd zorgde, werd ook heel even in Essen het spel onderbroken. Het scoreboard lag eruit waardoor een aantal minuten van het spel stil kwam te liggen. Voorafgaand aan de ingelaste ‘pauze’ was het vooral Tilburg Trappers die beter in de wedstrijd kwam. Echter nadat het scoreboard weer de tijd en de 0-0 vertoonde en het spel weer verder ging was het toch Essen die als eerste een kans verzilverde. Thomas Richter moest alleen maar binnentikken nadat een teamgenoot de puck onder goalie Ruud Leeuwesteijn kreeg geschoten. Voordat de gelijkmaker viel, kreeg de goalie van Essen hulp van de lat. Echter drie minuten voor de eerste pauze was het dan wel raak. Een schot van Jordy van Oorschot dat door Ties van Soest van richting werd veranderde, eindigde in het doel.

UITBUNDIG GEJUICH

Het middenstuk van de wedstrijd leek een exacte kopie te worden van de eerste periode. Goede kansen én slordige fouten wisselden elkaar af. Zowel de equipe van Petrozza als van Livingston leken aan elkaar gewaagd. Wat overigens afweek ten opzichte van de eerste periode is dat Tilburg Trappers in de tweede periode wél de voorsprong nam. Met een goed geplaatst schot in de kleine hoek wist de Dordtenaar Jordy Verkiel zijn team op een 2-1 voorsprong te zetten. Enkele minuten later wist Mitch Bruijsten zijn oude teamgenoot Ruud Leeuwesteijn te passeren. Mitch Bruijsten zette zichzelf goed vrij kon de pass niet aannemen waardoor de puck alsnog via de legguards van Leeuwesteijn in Bruijsten’s stick kwam. Mitch moest de puck alleen nog maar een zetje geven. De 2-2 werd door Mitch Bruijsten uitbundig gevierd. Het had er alle schijn van dat achter de ontlading iets meer zat dan alleen het maken van een doelpunt. Richting de slotfase van de tweede periode ging het spel wederom golvend op en neer.

SPORTIEF

Hoewel het in de laatste periode er soms af en toe hard aan toe ging wat resulteerden in diverse straffen én opstootjes bleek er geen sprake meer te zijn van de oude ‘vijandige’ sfeer die vroeger in Essen hing. Een onhandige ongelukje zorgde ervoor dat Bison even roerloos op het ijs kwam te liggen. Onder een luid sportief applaus van alle fans in Essen, werd hij naar de kant gebracht. Toch ging het harde spel door en dat resulteerde af en toe in een straf aan weerszijde.

Mitch Bruijsten deed ook een duit in het zakje en moest naar de kant voor slashing. Met een mannetje minder had Essen heel veel moeite om Trappers te bestrijden en moest dan uiteindelijk ook zijn meerdere erkennen. Het was Brett Bulmer die met zijn eerste goal voor Trappers, zijn team op een voorsprong bracht. Dit deed hij nadat hij compleet vrij stond en met een one timer de puck in de korte hoek schoot. Een aantal minuten later in de slotminuten deed Bulmer er nog een schepje bovenop. In een compleet lege goal maakte hij met een empty netter een eind aan de twijfel of Trappers de winst wel over de streep zou trekken.

Na de buzzer werden de handen geschud waarbij Mitch Bruijsten de tijd nam om zijn oude ploeggenoten te begroeten.

KASSEL HUSKIES

Dinsdag speelt Tilburg Trappers voor de tweede keer tegen een DEL2 team. Dinsdag komt Kassel Huskies op bezoek. Voor Kassel Huskies wordt dit de derde oefenpot dit seizoen. Eerder werd er door Kassel Huskies tegen de Grizzlys uit Wolfsburg (5-1 winst) en Herforder Ice Dragons (6-2 winst) gespeeld. De wedstrijd tegen Hannover Scorpions werd afgelast.

 Wedstrijdsheet en samenvatting