Terug naar Nieuws

Oefencampagne 2019-2020

Trappers oefent in Heerenveen en Kassel

Tilburg Trappers oefent op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september in Heerenveen. De voorbereidingsduels zijn onderdeel van de tweede editie van de Thialf Icehockey Cup waaraan naast Trappers ook drie DEL ploegen (Krefeld Pinguine, Iserlohn Roosters en titelverdediger Fishtown Pinguins Bremerhaven) deelnemen.

Een week later meet Trappers haar krachten tijdens een uitwedstrijd met Kassel Huskies. Net zoals talloze andere teams in het Duitse ijshockey wordt ook de geschiedenis van Kassel gekenmerkt door financiële problemen. De huidige organisatie bestaat sinds 2010 en is sinds 2014 weer terug op het tweede niveau in Duitsland.

SLEEHONDEN

Na een teleurstellende campagne (uitschakeling in de pre-play-offs tegen Eispiraten Crimmitschau) haalde de ploeg uit de deelstaat Hessen de bezem flink door de selectie. Maar liefst negentien spelers keren niet meer terug in het team van de Canadese coach Tim Kehler. Clubtopscorer Richie Mueller bleef de ‘Sleehonden’ wel trouw. Met 26 goals, 51 punten en +14 in 52 wedstrijden was de 37-jarige winger een van de weinige lichtpuntjes in Kassel.

Aanvallend wordt veel verwacht van de drie (Duits) Canadezen: Ben Duffy (63 punten in 70 East Coast Hockey League ontmoetingen voor Norfolk Admirals), de uit Heilbronn teruggekeerde Justin Kirsch (29 goals en 31 assists) en Corey Trivino. De center werd in 2008 als 36e overall gedraft door de New York Islanders. Toch speelde hij nooit voor de roemruchte NHL-club uit de Big Apple. In november vorig jaar kwam hij over uit Villach (Oostenrijk). Zijn 14 doelpunten en 18 beslissende passes in 32 duels beloven veel voor komend seizoen.