Terug naar Nieuws

Trappers verlengt contracten

Tilburg Trappers verlengt met zestal

De eerste contouren van de selectie waarmee Tilburg Trappers in het seizoen 2019-2020 wederom hoge ogen wil gooien worden zichtbaar. De Oberliga Nord Meister verzekerde zich van de diensten van zes spelers die nu ook al voor de club uitkomen.

Kilian van Gorp, Mickey Bastings, Alexey Loginov, Reno de Hondt, Max Hermens en Danny Stempher maken ook in de komende ijshockeyjaargang deel uit van het keurkorps van coach Bo Subr. Technisch verantwoordelijke René de Hondt verwacht begin volgende week nog meer verlengingen bekend te kunnen maken.

MISTER STABIEL

Ondanks een vervelende blessure maakte Kilian van Gorp (24) wederom stappen voorwaarts en vormde hij een stabiele factor in de Trappers verdediging. De 1.91’ lange defenseman raakte in game 3 van de achtste finale tegen Lindau Islanders dusdanig geblesseerd dat hij de laatste 14 play-off duels (en het WK in Estland) aan zich voorbij moest laten gaan. Het weerhield de inwoner van Udenhout niet van zijn (statistisch gezien) beste jaar in Tilburgse dienst met drie goals en dertig assists.

Voor Bastings wordt het zijn negende seizoen bij de drievoudig Oberliga kampioen. Na een buitenlands avontuur in het Canadese Banff verklaarde hij: ‘Tilburg is echt mijn thuis, het is de plek waar ik volkomen op mijn gemak ben. De meeste jongens ken ik al uit de jeugdopleiding en alles is hier tot in de puntjes geregeld. In Nederland zou ik alleen voorTrappers willen spelen.’ Tijdens het reguliere seizoen miste de centrumaanvaller 15 duels als gevolg van een slepende rugblessure. In de play-offs was hij met twee treffers en acht beslissende passes in 13 duels goed op dreef.

RUSSISCHE NEDERLANDER

Russische ijshockeyers zijn schaars in de 80-jarige historie van de drievoudig Oberliga kampioen. Na Igor Akulinin (van 1992 tot 1994) en Stanislav Nazarov (2001-2012) is Alexey Loginov de derde Rus. Acht jaar geleden kwam ‘Logi, samen met zijn moeder, vanuit Saratov (Rusland) naar Nederland. Hij meldde zich vervolgens aan bij Trappers, waar zijn talent al heel snel werd onderkend. Na de ijshockeyjaargang 2014-2015 vond de Rus onderdak in zijn vaderland.

Hij verdedigde de kleuren voor Zauralie Kurgan, dat uitkomt op het tweede niveau in Rusland. In 35 duels was Loginov goed voor 5 punten. Drie jaar geleden keerde de defenseman, die een voortreffelijke schaatstechniek, prima overzicht en een goed schot aan elkaar paart, terug in de Kruikenstad. In afwachting van zijn Nederlands paspoort speelde hij in het BeNe-league team. Vorig seizoen tekende de 26-jarige verdediger voor vijf goals en 37 punten in 64 wedstrijden.

BEKEND TRIO

Ook het trio (Reno) De Hondt, (Max) Hermens en (Danny) Stempher verlengde hun verblijf in IJssportcentrum Stappegoor. De drie geboren centers vormden afgelopen jaar een geroemde aanvalslijn voor de geelblauwe brigade. Vooral in de met 7-1 gewonnen thuisbeurt tegen Hannover Indians op zondag 9 december 2018 kreeg het drietal het publiek op de banken.

De combinatie die vooraf ging aan de 3-0 via (Max) Hermens, (Danny) Stempher en (Reno) de Hondt, was oogstrelend. ‘Het was eigenlijk een 3-op-2’, aldus laatstgenoemde na afloop. ‘Danny draaide zich open. Die gaf een pass op mij, ik gaf hem terug en toen speelde hij me weer aan. Ik had een lege goal. Voordat ik hem erin schoot, was ik al aan het lachen. Als ik die gemist had, was het niet goed geweest.’

STATISTIEKEN

Na een moeizaam verlopen eerste jaar betaalde Max Hermens het vertrouwen van iedereen in hem terug met prima prestaties. Zo finishte hij het reguliere seizoen met 43 punten (16 goals en 27 assists). Tijdens 17 play-off duels voegde Max nog 7 treffers en 12 punten aan zijn totalen toe. Reno de Hondt zette zijn stormachtige ontwikkeling verder door in Trappers vierde Oberliga seizoen. Zijn 58 punten in 63 ontmoetingen onderstrepen de groei van de Tilburgse nummer 77.

Bij zijn komst naar Trappers in de zomer van 2015 was Danny Stempher uiterst bescheiden. ‘Ik heb nog nooit tegen Oberliga teams gespeeld dus weet niet wat ik moet verwachten. Bij Kemphanen was ik een van de dragende spelers. Hier wil ik een vaste plek in de selectie veroveren door goed te trainen en mijn kansen te pakken in de minuten die ik krijg. Op die manier wil ik mijn steentje bijdragen aan het teamsucces.’ Met 93 goals en 250 punten in 239 Oberliga wedstrijden heeft de geboren Zoetermeerder inmiddels voldoende naam gemaakt.