Terug naar Nieuws

Nieuwe helm

PRACHTIGE NIEUWE HELM VOOR IAN MEIERDRES

Nieuw seizoen, nieuw shirt en dus ook een nieuwe helm. De maagdelijk witte helm van Ian Meierdres is niet meer. Hij heeft plaatsgemaakt voor een prachtig geairbrusht exemplaar.

‘I will tell you that it’s huge for a goalie to look’, sprak de Canadese goalie Ron Tugnett, die in zijn 16-jarige National Hockey League carrière voor acht verschillende teams speelde. ‘A lot of children want to grow up to be goalies because they see these masks.’ Ian Meierdres beaamt dit. ’In het dagelijks leven draag ik ook liever een mooie jeans in plaats van een spijkerbroek die er niet uitziet.’

KUNSTZINNIGE IDENTITEIT

Net zoals zijn vorige helm is ook deze gestyled door Jasper Nieraerth van AeroGraphics Paintshop. De Tilburger heeft 21 jaar ervaring en airbrushte onder andere ook de hoofddeksels van Josine Koning en Anne Veenendaal (keepsters van het Oranje vrouwenhockeyteam tijdens de Olympische Spelen in Tokio) en natuurlijk ook Ruud Leeuwesteijn.

Het vertrouwen van Ian in Nieraerth is groot. ‘Jappie is zo goed in zijn vak. Ik geef hem de vrije hand. Hij weet wat ik wil en vertaalt mijn wensen in een ontwerp. Daar overleggen we kort over en dan gaat hij aan de slag. Ook deze keer ben ik weer enorm tevreden. Alles wat ik erop wilde hebben, is te zien. Jappie heeft een prachtige helm afgeleverd’, aldus de 32-jarige sluitpost.

BETTY BOOP

Wanneer we de helm eens beter bekijken valt aan de linkerzijde naast de naam Trappers en een filmklapper met i13 media direct de strip- en tekenfilmfiguur Betty Boop op. ‘Overgenomen van mijn vader. Hij was actief in de motorsport en op zijn helm stond ze ook’, licht Ian toe. Boven Betty heeft Jasper heel subtiel een gouden sleutel (de bijnaam van Meierdres) verwerkt.

Het grootste deel van de rechterkant wordt bedekt door een cartoonachtig hert boven een deel van de skyline van Tilburg en Ian’s achternaam. ‘Ik heb het al vaker gezegd maar spelen voor Trappers is iets speciaals. Vanaf het moment dat ik met keepen begon, was mijn streven het eerste te halen.’ Natuurlijk ontbreekt frontaal het nummer 39 niet, terwijl achterop verschillende data (‘mijn trouwdag, de geboortedatum van mijn dochter en de sterfdagen van verschillende belangrijke mensen in mijn leven’) prijken.

WENNEN

Afgelopen dinsdag was de helm af. ‘Op eraan te wennen, heb ik hem tijdens de training meteen gebruikt. Het is een nieuw model dus alles zit toch wat strakker in vergelijking met mijn vorige exemplaar.’ Vrijdagavond in Herne zal de prachtige helm voor het eerst voor het grote publiek te zien zijn.

 

Photo’s by Thijs de Witte