Terug naar Nieuws

Oefenwedstrijd: Herner EV Miners vs. Tilburg Trappers (3-6)

MAX HERMENS SCHITTERT BIJ DEBUUT DAVE LIVINGSTON

Dave Livingston heeft zijn eerste wedstrijd als coach van Tilburg Trappers gewonnen. In de Hannibal-Arena in Herne waren de Tilburgers met 3-6 te sterk voor de thuisploeg, die vorig seizoen in de halve finale van de play-offs Tilburg nog een halt toeriep.

Hij is 23 jaar. Student Sportcommunicatie aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Professioneel ijshockeyer. Oberliga Meister. Center van Tilburg Trappers. Kind uit Zoetermeer. Maar hij is vooral Max Hermens, altijd en overall. Een man met een verhaal. Het is dat zijn biografie ‘The Art of Max’ al gedrukt is (en zondagmiddag tijdens de Open Dag van Trappers het daglicht ziet) want zijn hattrick én assist vrijdagavond in Herne zouden niet hebben misstaan in het boek van Arthur Ottenhof.

138 DAGEN

De intenties waarmee de geelblauwe formatie na een ijshockeyloze periode van 138 dagen het bevroren water van de Hannibal-Arena opstapte, waren vanaf het eerste fluitsignaal van referee Niklas Neutzer duidelijk. Zo moest Herne-doelman Björn Linda binnen de eerste vijf minuten al vier keer handelend optreden om een vroege Tilburgse voorsprong te voorkomen.

Na tien minuten ging de Trapperstorm wat liggen en kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd. Gelukkig kon Trappers in deze fase, zoals zo vaak, rekenen op een uitstekend keepende Ian Meierdres. Zo redde hij uitstekend op mogelijkheden voor Marcus Marsall, Richard Mueller en Kevin Orendorz. Namens Tilburg waren Diego Hofland en Max Hermens het dichtst bij succes.

EFFECTIEVE POWERPLAY

Na drie minuten en 54 seconden in het middenstuk kreeg Trappers nummer 81 eindelijk waar hij recht op had: een doelpunt. Met ragfijne passes werd de Herner verdediging tijdens de eerste Tilburgse powerplay uit elkaar gespeeld en schoot Hermens over de vanghand van Linda raak (0-1). Ook de tweede overtal voor de bezoekers leverde een treffer op. Alexey Loginov kogelde vanaf de blauwe lijn de puck tegen de netten.

Ondanks het overwicht slaagde de ploeg van nieuwbakken coach Dave Livingston er niet in verder afstand te nemen van de Miners, zoals Herne dit seizoen door het leven gaat. Een moment van onachtzaamheid in de Tilburgse defensie leidde tot een penaltyshot voor de gastheren. Tomi Wilenius, in de zomer overgekomen van Hannover Scorpions, gaf Ian Meierdres het nakijken: 1-2.

VORENTSCHEIDUNG

Bij het begin van de derde periode hervond de equipe rondom captain Mickey Bastings het dwingende ritme dat men na de tegentreffer van de Fin even kwijt was. Diego Hofland schoot na 39 tellen (andermaal met een man meer op het ijs) bekeken raak. Dertien seconden later viel de Vorentscheidung toen Max Hermens voorbereidend werk van Ties van Soest en Jordy van Oorschot fraai afrondde (1-4).

Een toevalstreffer van Richard Mueller strooide even wat zand in de Tilburgse motor, maar met de voorsprong op zak moest het initiatief komen van de Miners. Men blafte wel, maar beet niet. Sterker nog, via de derde goal van de avond voor Hermens en een geplaatst schot van Ties van Soest liep Trappers verder weg. In de slotfase moest Ruud Leeuwesteijn, bij het begin van de derde periode ingevallen voor Ian Meierdres, nog capituleren voor een schot van Wilenius (3-6).

Wedstrijdsheet en samenvatting

Foto: Max Schneider
Herner EV – Media & Fotograf