Terug naar Nieuws

Loginov speelgerechtigd

Loginov ontvangt paspoort en is speelgerechtigd voor Oberliga

Tilburg Trappers kan definitief over Alexey Loginov beschikken. De verdediger ontving woensdagochtend zijn Nederlands paspoort en kan daarmee als Nederlander uitkomen in de Oberliga.

Om in aanmerking te komen voor zijn pas diende de 24-jarige Rus te slagen voor zijn verplichte inburgeringexamens. Acht jaar geleden kwam ‘Logi’, samen met zijn moeder, vanuit Saratov (Rusland) naar Nederland. Hij meldde zich vervolgens aan bij Trappers, waar zijn talent al heel snel werd onderkend. Als zestienjarige speelde hij twaalf wedstrijden voor het selectieteam waarin hij zes punten (2 goals en 4 assists) verzamelde. Het jaar daarop maakte de talentvolle verdediger de overstap naar de het eerste team. In 35 duels tot dusverre tekende Loginov voor elf punten (3 goals, 8 assists) en 58 strafminuten.

Na de ijshockeyjaargang 2014-2015 vond de Rus onderdak in zijn vaderland. Hij verdedigde de kleuren voor Zauralie Kurgan dat uitkomt op het tweede niveau in Rusland. In 35 duels was Loginov goed voor 5 punten. Vorig jaar keerde ‘Logi’ al terug in de Kruikenstad. In afwachting van zijn Nederlands paspoort speelde hij in het BeNe-league team van de tweevoudig Oberliga kampioen. De defenseman tekende begin juni een overeenkomst voor een jaar.