Terug naar Nieuws

Krefelder EV 81 vs. Tilburg Trappers (1-5)

Trappers wint, maar verliest captain

Tilburg Trappers is niet geheel ongeschonden uit de tweestrijd met Krefelder EV 81 gekomen. De ploeg van coach Bo Subr won met 1-5, maar verloor captain Mitch Bruijsten met een game misconduct.

Zeventien minuten voor tijd beleefde de begenadigd technicus een negatieve primeur: hij werd door referee Patrick Mylius vroegtijdig met 5 minuten straftijd en een game misconduct (zijn eerste in zijn Oberliga loopbaan) naar de kleedkamer gezonden.

IN BEROEP

‘Boos en teleurgesteld’, zo omschreef Bruijsten zijn gevoel. ‘We streden samen om de puck. Ik won dat duel en hij (Patrick Demetz) probeerde zich om te draaien. Daarbij struikelde hij over zijn eigen voeten en viel hij ongelukkig tegen de boarding. Ik was al verrast dat de scheids floot voor een overtreding, maar was helemaal met stomheid geslagen toen ik ook nog eens moest gaan douchen.’

Mitch, die in 230 Oberliga wedstrijden tot nu toe slechts 106 strafminuten ontving, kreeg bijval van zijn coach Bo Subr. ‘Of het een terechte straf was? Wat zal ik zeggen. Die jongen bleef na het duel roerloos liggen maar was bij zijn volgende shift wonderbaarlijk snel hersteld’, aldus de Tsjech die aankondigde dat Trappers de automatische schorsing van één duel van Bruijsten (vrijdagavond thuis (aanvang 20.00 uur) tegen Füchse Duisburg) zal aanvechten bij de tuchtcommissie van de Duitse IJshockey Bond (DEB).

GEDECIMEERD

De uitsluiting van de gelegenheidsaanvoerder betekende een verdere uitdunning van de toch al gedecimeerde selectie waarmee Trappers naar de Rheinlandhalle was afgereisd. Naast de vijf U20-internationals (Floris van Elten, Wouter Sars, Tijn Jacobs en de gebroeders Delaney en Ninho Hessels) ontbraken ook Ryan Collier, Mickey Bastings en Jordy Verkiel (allen geblesseerd) voor het duel met de rode lantaarndrager in de Oberliga Nord.

Coach Subr begon met dezelfde lijncombinaties als vrijdag tegen Duisburg: Mitch Bruijsten samen met Diego Hofland en Danny Stempher: Max Hermens als center tussen Kevin Bruijsten en Reno de Hondt, terwijl de derde Tilburgse aanvalslijn bestond uit Raymond van der Schuit, Jonne de Bonth en Bartek Bison.

VOORTVAREND BEGIN

Trappers begon voortvarend en leidde binnen acht minuten met 0-2. Alexey Loginov vond met een messcherpe pass Max Hermens. Oog in oog met Krefeld keeper Sebastian Staudt hield de center het hoofd koel. Iets minder dan 120 tellen later verdubbelde Jonne de Bonth de marge. Een monsterzege lag in het verschiet want de koploper in de Oberliga creëerde legio doelkansen.

De jeugdige equipe van coach Elmar Schmitz deed via Adam Kiedewicz iets terug, maar Boet van Gestel herstelde de verhoudingen op het ijs met een kiezelhard en geplaatst afstandschot. ‘We begonnen goed en fel, zaten er kort op, zetten de tegenstander vast en scoorden drie prima goals’, zag Trappers nummer 20 tot zijn tevredenheid.

EERSTE OBERLIGA DOELPUNT

Ondanks het overwicht slaagde de koploper in de Oberliga Nord er in het middenstuk niet in verder afstand te nemen van de thuisclub. Vijf minuten voor tijd bracht Raymond van der Schuit Trappers in veilige haven. De winger maakte twee dagen eerder zijn debuut in de Oberliga en scoorde nu zijn eerste treffer voor zijn nieuwe werkgever. ‘Vrijdag kreeg ik al een paar goede kansen, maar wilde de puck er niet in. Gelukkig vanavond wel’, aldus de nieuwbakken Trapper.

De mooiste goal van de avond viel acht seconden voor het einde, Bartek Bison snoepte Jeremiah Luedtke de puck af, omzeilde handig twee Krefelder verdedigers en bood Max Hermens een niet te missen kans: 1-5. ‘In the second period we had a lot of quality scoring chances. If we could have scored two or three there it would have been an easier game’, luidde de slotconclusie van Bo Subr.

Wedstrijdsheet en samenvatting