Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Krefelder EV 81 vs. Tilburg Trappers

Trappers treft koppig Krefeld

Vanmiddag speelt Trappers tegen het jonge team van Krefeld. De U23 van Krefelder EV 81 bungelt onderaan de ranglijst, maar de koppige hekkensluiter staat bekend om zijn vechtlust en onbevangen eigen spel. En daar zouden ze het Trappers nog eens lastig mee kunnen maken.

NIET OPGEVEN

Een voorbeeld van de genoemde strijdlust is de wedstrijd van 1 december in Tilburg. Zelfs nadat Krefeld in de derde periode met 6-0 achter stond, bleef de U23 druk zetten op de Tilburgse defensie. Floris van Elten zei toen na de wedstrijd: “Ze gaven niet op en bleven hard komen. Op het einde scoorden ze er nog twee!”

EIGEN SPEL SPELEN

De tweede wedstrijd van dit ijshockeyseizoen speelde Trappers ook in Krefeld. Tilburg won die wedstrijd met 2-4, maar had toch moeite met de toen nog onbekende tegenstander, die vooral zijn eigen spel speelde. Aan het einde van de tweede periode stond het 2-3 en was het nog steeds een spannend duel.

VERRASSEND

“We mogen Tilburg niet hun spel laten spelen en we moeten sterk zijn in de individuele duels,” kijkt coach Elmar Schmitz vooruit naar de wedstrijd van vanmiddag op de website van Krefelder EV. “Idealiter verdrijven we de Nederlanders naar hun eigen vak en verdedigen we centraal onze goal. Dat werkte afgelopen zondag ook in Leipzig uitstekend en daar ligt, naar mijn mening, de sleutel naar het succes.” Krefeld won vorig weekend met 2-3 van Icefighters Leipzig. Dus ondanks dat Krefelds U23 onderaan staat, kunnen ze nog verrassend uit de hoek komen.

BESTE SPELERS

In de twee wedstrijden tegen Trappers, waren het Adam Kiedewicz, Maciek Rutkowski, Patrick Demetz en Tom-Eric Bappert die goals wisten te scoren voor Krefeld. Met in totaal elf goals en zestien assists op zijn naam, is Bappert de derde beste speler van Krefeld. De Amerikanen Michael Jamieson (vijftien goals en negentien assists) en Jeremiah Luedtke (vijftien goals en vijftien assists) zijn de spelers met de meeste punten.

MITCH BIJNA NR 1

Voor Tilburg heeft Mitch Bruijsten nog altijd de meeste punten (33 goals en 27 assists). In de topscorerslijst staat hij nu op de tweede plek, met alleen nog Dominik Lascheit van Crocodiles Hamburg boven zich. Ze schelen slechts één puntje met elkaar, dus wie weet kan Mitch zich vanmiddag naar de eerste plaats spelen! Danny Stempher is inmiddels naar de vierde plaats gestegen met 55 punten (26 goals en 29 assists); evenveel punten als Lascheits ‘bestie’ Thomas Zuravlev (17 goals en 38 assists).

Geblesseerde spelers

De geblesseerde, Ryan en Mickey zijn niet beschikbaar. Ook de in Zuid Korea verblijvende ‘Oranje WK-U20’ spelers Wouter, Tijn, Floris, Ninho en Delaney zijn er niet bij.

De wedstrijd die om 19:00 uur begint is tegen betaling van € 5,50, online te volgen via de livestream van Sprade TV