Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Füchse Duisburg (5-2)

DEBUTANT RAYMOND VAN DER SCHUIT WINT MET TRAPPERS VAN FÜCHSE DUISBURG

In een bomvol stadion met meer dan 2600 toeschouwers vond vrijdagavond de debuutwedstrijd van Raymond Van Der Schuit plaats. De 25-jarige Rotterdammer maakte een dikke week geleden bekend, de overstap te maken van Select 4-U Devils Nijmegen naar Tilburg Trappers. Van Der Schuit kreeg vrijdagavond genoeg ijstijd tegen Füchse Duisburg.

OPPERMACHTIG

In de eerste periode wisselden mooie acties elkaar af. Diverse passes, combinaties en schoten op doel waren vooral op de helft van Duisburg te vinden. De sterke combinatie Mitch Bruijsten en Danny Stempher zorgden samen voor de 1-0 en 2-0. Het eerste doelpunt werd door Mitch Bruijsten uit de rebound van Danny Stempher binnengeschoten. Stempher die zelf de 1-0 probeerde te maken waaruit Bruijsten de 1-0 wél wist te maken, scoorde een kleine tien minuten later de 2-0. Voorafgaand aan die 2-0 stond een mooi opgezette aanval, waar Füchse geen antwoord op had. “Ik had er meer van verwacht. Ze spelen laatste weken goed maar het leek wel of ze vandaag hun dag niet hebben” aldus Danny Stempher over Füchse Duisburg. Ook zei Stempher het volgende: “Het waren twee goede aanvallen, en twee keer ging de puck erin. Volgens mij zat er één shift tussen. Het ging best lekker.”

Na de oppermachtige fase, die niet per se als goede fase omschreven kan worden, waaruit de voorsprong naar 2-0 werd opgebouwd, leek Füchse Duisburg terug in de wedstrijd te komen. De aansluitingstreffer kwam van de stick van de Amerikaan, Kyle Gibbons op aangeven van de Canadees Matt Abercrombie.

In de enige powerplay van de eerste periode knalde Reno De Hondt de puck via de onderkant lat binnen. De puck belandde terug uit de goal, voor de stick van Jonne De Bonth die hem vervolgens nog een keer binnenschoot. De goal werd uiteindelijk aan De Bonth toegewezen.

BOARDING

Tilburg Trappers trok de lijn van de eerste periode door en wist de stand van 3-1 naar 5-1 uit te bouwen. Füchse Duisburg werd niet gevaarlijk maar wist wel een aantal keer de puck op Ian Meierdres af te vuren, die uiteindelijk geen enkele puck doorliet.

De goalie aan de andere kant, Christian Wendler liet wel twee keer een puck door. Na vijfenhalve minuut na de eerste dweilpauze schoot Mitch Bruijsten de 4-1 binnen. Een aantal minuten later werd Cornelius Krämer naar de strafbank gestuurd na een ‘Boarding’ op Jordy Verkiel. De daaruit volgende powerplay werd door Diego Hofland goed benut. Hofland wist alleen op Wendler af te schaatsen, en de puck binnen te schieten. Stempher gaf na afloop aan het fijn te vinden om in de lijn met Mitch Bruijsten en Diego Holand te spelen;

KRUIT VERSCHOTEN

In de laatste periode van de wedstrijd leek Trappers de wedstrijd uit te spelen. Jordy Verkiel werd na de ‘aanslag’ van Krämer aan de kant gehouden. Daarbij kregen ook een aantal andere spelers de kans om wat minuten te maken. Bryan Vos, Ceany Van Uijtrecht en Damian Leppers stonden zo nu en dan op het ijs. Dat kwam omdat de selectie, naast de geblesseerden Ryan Collier en Mickey Bastings verder was uitgedund vanwege het U20 WK in Zuid Korea. Spelers als Jacobs, Sars, Van Elten en de gebroeders Hessels reisden vrijdag af richting Azië. Danny Stempher na afloop: “Als het eenmaal te makkelijk gaat, nemen we wat gas terug. We hadden wel wat kansen maar we waren niet scherp genoeg om genoeg goals te maken.”

In de laatste periode viel maar één doelpunt. Krämer die in de tweede periode de overtreding op Verkiel maakte, kon vrij binnenschieten. Uiteindelijk duurde het nog een dikke halve doelpuntloze periode voordat de buzzer ging. Mitch Bruijsten werd uitverkozen tot Man Of The Match.

Raphael Joly oordeelde na afloop van de 5-2 nederlaag tegen Tilburg dat het vooral individuele fouten waren die Duisburg de das om hebben gedaan. “In dit soort topwedstrijden kun je dit soort fouten niet maken. Dat straft Tilburg genadeloos af,”  reageerde de Nederlands-Canadees na afloop. “Na de 2-0 knokken we ons terug in de wedstrijd. Dan maak je de aansluitingstreffer, maar nog voor de pauze scoort Tilburg de 3-1. Feitelijk was toen de ontmoeting gespeeld.”

Tevens was Joly niet te spreken over de straffen die zijn ploeg opliep. “Tripping, high-stick, boarding en too-many men zijn vermijdbare straffen wanneer je geconcentreerd bent. Morgen gaan we de video van dit duel bekijken. Het is zaak hier lessen uit te trekken voor zondag wanneer Erfurt op bezoek komt. Die wedstrijd moéten we winnen.” 

Van Der Schuit gaf na afloop voor de camera van Face-Off aan dat hij het best wel oké vond gaan. “Het is leuk, het is een ander niveau en een stuk sneller.” De Rotterdammer die goed door het team is opgevangen was vol lof over het team en de club. Van Der Schuit gaf aan dat de training van dinsdag even aanpoten was.

Zondag reist Tilburg Trappers naar Krefeld af om daar tegen Krefelder EV 81 te spelen. Daar zal Trappers proberen de winningstreak voort te zetten. Als Tilburg Trappers deze wedstrijd wint staat Tilburg Trappers gelijk qua aantal wedstrijden, maar staan dan wel negen punten voor op de nummer twee, Herner E.V. Daardoor komt de Oberliga Nord Titel in zicht. Stempher gaf daar niet veel om en zei: “Die titel maakt mij niet uit. Het draait vooral om thuisvoordeel. Ik verwacht niet wat dat gaan mislopen. De playoffs zijn leuker dan dit soort wedstrijden. Het wordt tijd dat de playoffs beginnen!”

Man of the Match
Mitch Bruijsten | Foto Nathalie van Dongen
Wedstrijdsheet   en samenvatting