Terug naar Nieuws

Herforder EV vs. Tilburg Trappers (2-7)

TRAPPERS TE SNEL EN TE NAUWKEURIG VOOR HERFORD

Tilburg Trappers trapte in Herford af en toe het gas in. Met hoge snelheid en goede nauwkeurigheid slaagde Trappers er in om continu de gastheren op afstand te houden. Alleen in slordige fases wist Herforder Ice Dragons tot scoren te komen. Trappers had geen moeite om de drie punten mee terug naar Tilburg te nemen. Het werd 2-7.  

REBOUND

‘Busbenen’, een fenomeen dat vaak wordt gebruikt als een team dat uitspeelt, wat moeizaam op gang komt. Dat ging in Herford voor Trappers niet op. Al vanaf de puckdrop lag het initiatief en verzorgde spel vooral bij de spelers die de busreis van dik 300 kilometer hadden afgelegd. Na 17 seconde schoot Connor Sils met de backhand binnen nadat de goalie van Herford de puck als rebound weggaf. Een dikke minuut later scoorde Danny Stempher ook vanuit een rebound nadat Reno De Hondt op goal schoot.

Het openingsoffensief van Trappers kakte al vrij snel in en profiteerde daarom niet van de man-meer-situatie. Dat kwam deels doordat Giovanni Vogelaar op de andere kant van de strafbank plaats mocht nemen. In een periode waar Trappers veel beter was, moest Trappers na een klein kwartier spelen toch een tegentreffer incasseren. Lukas Krumpe schoot na een gewonnen face-off met een harde streep op Cedrick Andree, die de puck helaas niet kon tegenhouden. In de slotfase werd het wederom 4 on 4, nadat wederom eerst een speler van Herford naar de strafbank moest, en vervolgens aan de andere kant Max Hermens mocht plaatsnemen.

In de laatste twee minuten had Trappers de meeste kansen, maar de beste kans was voor Ice Dragons toen zij in de counter de puck op goal schoot. Gelukkig boden de legguards en snel schakelen van Andree, de uitkomst. Het bleef bij 1-2 in het voordeel van de Geel-Blauwe brigade.

TE SNEL, TE NAUWKEURIG

Trappers kwam met een andere focus de kleedkamer uit, met waar ze na de eerste periode de kleedkamers in gingen. Zoals bij het begin van de wedstrijd, speelde Trappers na de eerste theepauze met meer energie. Op de momenten dat de ploeg van Doug Mason op een hoog tempo speelde met daarbij nauwkeurige passes, wist de club uit Herford het niet waar ze het moesten zoeken. Een snelle solo actie van Sean Richards eindigde in een spectaculair doelpunt. Richards was de gehele Herfordse defensie te snel af en reed voorlangs de goalie en werkte de puck binnen.

Enkele minuten later lag het tempo nog steeds erg hoog en bediende Richards en Sills, Delaney Hessels die met een one-timer genadeloos de 1-4 tegen de touwen werkte. Herford kreeg het lek niet gedicht. Richting de slotfase van het middenstuk scoorde Mikko Virtanen op aangeven van Max Hermens en Diego Hofland.

Op de momenten dat Trappers verslapte, sloeg Herforder toe. Het was Marius Garten die tijdens een ietwat makkelijk gegeven straf, in powerplay de 2-5 op het scoreboard zette. Opgemerkt dient te worden dat het een zeer mooi doelpunt was.

UITSPELEN

In het slotstuk kwamen de gastheren niet meer tot scoren. Trappers kwam zelf nog wel twee keer tot scoren. Marvin Timmer breidde met een tip-in de stand van 2-5 naar 2-6 uit. Andree voorkwam dat een aantal één op één situaties niet tot tegendoelpunten leidde. Andree werd daarbij geholpen dankzij een aantal overtredingen aan de zijde van Herford. Daardoor kwamen de gastheren zelf niet meer echt gevaarlijk uit de hoek.

Mikko Virtanten scoorde in de 53e minuut het laatste doelpunt in de wedstrijd. Dit was een echte scrimmage-goal waarbij de goalie alleen maar naar de puck kon grabbelen. Vervolgens werd de wedstrijd netjes uitgespeeld.

NEXT GAME

Vrijdag is Trappers vrij en zondag spelen ze thuis tegen Crocodiles uit Hamburg. Als je bij deze wedstrijd aanwezig wil zijn, koop dan snel jouw tickets!

Foto: Jurgen Feyerabend (Feyerdragon Pic Art)
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie