Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Herforder EV vs. Tilburg Trappers

Tilburg treft opnieuw tegenstander Herforder EV vanavond

Het seizoen is nog maar net begonnen, maar vanavond treft Tilburg de eerste tegenstander al voor de tweede keer dit seizoen: Herforder EV. Wordt het een reprise van de seizoens-ouverture, die Trappers met 2-1 won? Of zinnen de IJsdraken op revanche in eigen huis en gaan zij het hun gasten extra moeilijk maken vanavond?

Die eerste wedstrijd van het seizoen, op 23 september, noemde Max Hermens een ‘moeizame bevalling’. Tilburg won weliswaar van Herford, maar: “als we de helft van onze kansen af zouden maken, dan win je zo’n wedstrijd met 5 of 6-1…” Coach Doug Mason was het met zijn aanvaller eens en noemde ook nog eens de opgelopen tijd op de strafbank een tegenvaller. “De tegenstander krijgt vroeg of laat de kans om te scoren als je zoveel straffen op loopt.”

“ALLES IS MOGELIJK!”

Na de wedstrijd tegen Tilburg beleefde Herford een drietal successen tegen Rostock, Essen en Erfurt, maar verloor vervolgens vijf wedstrijden op rij. Afgelopen zondag wisten ze de negatieve spiraal om te buigen en wonnen ze in overtime (shoot-out) met 4-3 van Icefighters Leipzig. “Zo zie je maar, als we zo hard voor elkaar werken, dan maakt het niet uit wie er op het ijs staat of wie er ontbreekt. Dan is alles mogelijk!” aldus trotse coach Milan Vanek afgelopen zondagavond.

RUSTAMS BEGOVS

De beslissende goal kwam van de Let Rustams Begovs, die vorig seizoen nog samen met landgenoot Elvijs Biezais tot de grote puntenjagers van Herford behoorde. Biezais wisselde deze zomer echter naar Hannover Indians, waar inmiddels -vanwege tegenvallende resultaten- zijn contract alweer ontbonden is. Begovs heeft voor Herforder EV ook dit seizoen alweer de meeste punten achter zijn naam staan. Hij maakte tot nu toe elf goals en acht assists. Hij spendeerde tot nu toe echter ook bijna de meeste minuten op de strafbank (veertien minuten). Alleen mede-Herforder Jonas Gerstung heeft één minuutje meer.

MOE MAKEN

Doug Mason keek afgelopen zondagavond tevreden terug op de wedstrijd tegen Moskitos Essen, die Trappers won met 8-2. “Er zullen ongetwijfeld avonden komen waarop we minder goals maken, maar we moeten gewoon hetzelfde blijven doen als we nu doen. Als we zo blijven spelen, zo hard blijven werken, dan vermoeien we onze tegenstanders. Dát is wat we doen: just keep on going, het tempo hoog houden en ze moe maken.”

Of het Tilburg vanavond lukt om de draken van Herford inderdaad af te matten en zo de punten mee naar huis te nemen, zal nog moeten blijken. De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Jordy Verkiel en Tijn Jacobs spelen nog altijd niet mee.