Terug naar Nieuws

Herforder EV vs. Tilburg Trappers (2-5)

Kevin Bruijsten scoort en wint met Trappers in Herford

Kevin Bruijsten kondigde deze week aan weer het ijs op te gaan om wedstrijden te spelen en deed dat vrijdagavond voor de eerste keer weer op het ijs in Herford. Kevin beleefde een mooie avond. Hij wist direct bij zijn eerste wedstrijd van het seizoen te scoren. Trappers nam de drie punten mee naar huis nadat ze Herforder Ice Dragons met 2-5 wist te verslaan.

Kevin Bruijsten gaf deze week in een interview aan nog twee á drie jaar door te willen gaan, de Oberliga titel naar Tilburg te halen en dat hij wil scoren. Dat laatste gebeurde in Herford. Naast een doelpunt maakte Bruijsten ook een assist in zijn rentreewedstrijd.

BULMER’S BREAKAWAY

Een snelle openingstreffer voor de gastheren was het resultaat van een ‘cadeautje’ achterin bij de Tilburgse defensie. Max Pietschmann stond klaar en tikte hem binnen. Gelukkig wist Brett Bulmer de stand gelijk te trekken na een heerlijke breakaway. De mentale tik voor de Ice Dragons kwam een aantal minuten later toen Delaney Hessels op aangeven van Kevin Bruijsten in de linkerbovenhoek wist te scoren. Het geplaatste schot van Hessels was te hard voor de goalie, die vooral lucht leek te vangen en totaal misgreep.

Even leek het erop dat er nog een aantal goals zouden vallen. Echter, eindigde mooie acties en goed uitgespeelde kansen niet in keiharde doelpunten. Met 1-2 in het voordeel van Trappers werden de kleedkamer opgezocht in een sfeervol stadion, waar op dit moment nog wel toeschouwers worden toegelaten.

ZETJE IN DE RUG

Het is een gegeven dat Tilburg Trappers zichzelf in het middenstuk vaak te moeilijk maakt. Voor tegenstanders die niet opgewassen zijn tegen de equipe van Dave Livingston de ideale kans om terug in de wedstrijd te komen. Richting de helft van de wedstrijd kreeg Ice Dragons een zetje in de rug in de vorm van een powerplay. Quirin Stocker kon hem achter de sterk keepende Leeuwesteijn schieten en zorgde daarmee dat ze op gelijke hoogte kwamen met de koploper van de Oberliga Nord.

MENTALE TIK

44 seconden was er voor nodig voor Ties van Soest om Trappers in de derde periode weer op voorsprong te brengen. De 2-3 leek voor de gastheren een mentale dreun te zijn. Hoewel het team van coach Michael Bielefeld redelijk tegen Trappers was opgewassen, kon het in de laatste periode niet veel meer forceren. Diverse powerplays hielpen Herforder niet om voor de tweede keer in de wedstrijd gelijkmaker te scoren.

Richting de slotfase van deze periode deed Kevin Bruijsten wat hij eerder in het interview over zijn terugkeer zei; scoren. Via de boarding kwam de puck bij Bruijsten die hem alleen maar moest binnen tikken. Met nog een aantal minuten op de klok was het over en uit voor de gastheren. Giovanni Vogelaar gaf de 2-5 genadeklap met zijn slapshot vanaf de blauwe lijn. Herforder moest zich gewonnen geven.

Kevin Bruijsten die deze wedstrijd al dik 15 minuten ijstijd kreeg, zei na de wedstrijd het volgende voor de camera:

’Voelt heerlijk om terug te zijn na zo’n lange periode van afwezigheid. Blij met mijn doelpunt natuurlijk, maar belangrijkste zijn de 3 punten. Het was 40 minuten close game met beide keepers in de hoofdrol. Toen 2-3 viel, was het pleit beslecht. Uit eigen ervaring weet ik dat dan nummer 4 en 5 ook nog wel valt. Bij Herford was de pijp in de derde periode ook aardig leeg.’

Zowel coach Livingston als coach Bielefeld waren positief over Tilburg Trappers na de wedstrijd.

‘The boys did a good job. In the third we tighten things up, made decisions with the puck quicker,were good on the PK and scored 3 goals.  We’re looking forward to the game in Halle. All games are important. But playing against a team that fights with you for 1st place brings some extra energy. I hope the atmosphere will be good on Sunday. Aldus de coach van de koploper.

De coach van de gastheren zei het volgende over de koploper;

Trappers is uitstekend op elkaar ingespeeld. Voor mij is Tilburg over 60 minuten de lastigste ploeg om tegen te spelen in de Oberliga nord’

TOPDUEL IN HALLE

Zondag reist Tilburg Trappers de af naar Halle. Daar wordt gespeeld om de eerste plaats. Op dit moment staat Tilburg Trappers met een beter doelsaldo bovenaan. Als Trappers zondag in Halle weet te winnen, delen ze op punten niet meer de eerste plaats met Saale bulls.