Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Herforder EV vs. Tilburg Trappers

Ice Dragons op jacht naar ‘big points’ tegen Tilburg

Terwijl Trappers ongetwijfeld al uitkijkt naar de Oberligatopper tegen Halle komende zondag, staat vanavond eerst Herforder EV op het menu. Of misschien is het juist andersom, want de Ice Dragons hebben honger en zijn op jacht naar de ‘big points’ tegen Tilburg.

Afgelopen twee speelweekenden won Herford van Krefelder EV, Hammer Eisbären en tweemaal Moskitos Essen. Dit weekend is echter andere koek, zegt de club zelf op hun eigen site. “Aan de ene kant heb je eigenlijk niets te verliezen tegen Tilburg,” zei Herfordtrainer Michael Bielefeld afgelopen zondag. “We hebben de vier wedstrijden gewonnen en het door ons gestelde doel van twaalf punten gehaald. Nu moeten we ook gaan winnen van de clubs die boven ons staan. Maar dat zijn dan wel big points, als je van ‘De Groten’ kunt winnen! Al zijn het er dan misschien maar één of twee: wij gaan er in ieder geval onze stinkende best voor doen.”

 GEVAARLIJK

In de eerdere ontmoeting tussen de Ice Dragons en Trappers, bewees de ploeg uit Herford al dat ze op een goede dag gevaarlijk kunnen zijn voor Tilburg. Het werd uiteindelijk 4-1 in het voordeel van Trappers, maar het duurde tot het einde van de derde periode voor de thuisploeg een comfortabele afstand van de hardnekkige draken kon nemen.

TRIO UIT LETLAND

De aanjagers voor de ‘big points’ voor Herford zijn ongetwijfeld het trio uit Letland Rinke, Biezais en Begovs. Met hun drieën zijn de aanvallers goed voor 39 goals en 59 assists. Elvijs Biezais komt niet alleen met de speelervaring van twee seizoenen bij DEL2 Dresdner Eislöwen, waar de 30-jarige aanvaller gemiddeld één punt per wedstrijd scoorde, maar verdiende ook zijn sporen in de Euraziatische ijshockeycompetitie KHL. Ook zijn landgenoot Rustams Begovs heeft speelervaring in de KHL.

KEVIN BRUIJSTEN

Trappers is in ieder geval zeer verheugd om rightwinger en goaltjesdief Kevin Bruijsten weer te verwelkomen in de Tilburgse hoofdmacht. Zelfs na zesenhalve maand revalideren, is het heilige vuur nog niet gedoofd. Kevin is getergd, strijdvaardig en hij wil scoren, meer, meer en meer: “Ik wil het publiek laten zien dat ik er weer ben. De Oberliga titel moet weer terug naar Tilburg worden gehaald. Daar wil ik dolgraag mijn steentje aan bijdragen.”

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Alexei Loginov, Kilian van Gorp, Ian Meierdres, Diego Hofland en Bartek Bison.

De wedstrijd begint vanavond om 20.30 uur en is live te volgen via Sprade TV.