Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers

Tilburg en Halle gaan strijd aan om eerste plaats

Vanavond spelen de nummers één en twee van de Oberliga Nordcompetitie tegen elkaar. In Halle speelt Tilburg Trappers tegen de Saale Bulls. De vorige keer verloor Tilburg van Halle, maar met zegereeks van dertien ongeslagen duels op rij blaakt Trappers van zelfvertrouwen. Het belooft daarom voor beide teams een spannende avond te worden!

STERKE DERDE PERIODE

Toen Kevin Bruijsten afgelopen vrijdag van het ijs stapte na de 2-5 overwinning op de Herforder Ice Dragons, werd hem de sleutel van Trappers’ succes gevraagd. “We zijn altijd goed in de derde periode. Als we maar blijven doorgaan en blijven schaatsen, dan kunnen we, ook als de tegenstander blijft komen, doorpakken.” En dus boog Tilburg vrijdagavond die laatste periode de stand om van 2-2 naar 2-5 dankzij goals van Ties van Soest, Kevin Bruijsten en een powerplaygoal van Giovanni Vogelaar.

CATASTROFALE DERDE PERIODE

Die derde periode was zeker weten niet het sterkste punt van Saale Bulls Halle afgelopen vrijdag, toen zij tegen Hammer Eisbären speelden. Want of de mannen uit Hamm nu onderaan de ranglijst staan of niet, zij bleven er zelfs na zes tegengoals voor gaan. Daardoor veranderde de stand in een schamele vijf minuten tijd van een zeer comfortabele 6-0 in 6-5 met nog maar twee minuten speeltijd op de klok. Tatu Vihavainen sloot uiteindelijk de deur voor Hamm door er 7-5 van te maken in de zestigste minuut, maar het was een allesbehalve goede laatste periode voor de Bulls. Coach Ryan Foster noemde het zelfs ‘catastrofaal’!

ZEGEREEKS

Uiteindelijk won Halle echter de volledige drie punten en vijfde wedstrijd op rij. Trappers is, na de winst in Herford vrijdag, nog maar vijf wedstrijden verwijderd van zijn langste winning streak sinds zijn intrede in de Oberliga. Van 26 januari tot 4 april 2018 bleef Tilburg liefst 18 wedstrijden ongeslagen.

‘WIJ ZIJN BETER

De vorige keer dat Halle en Tilburg tegen elkaar speelden, verloor Trappers met 6-3. Een wat geflatteerde uitslag voor de Bulls, wat betreft Trapperscaptain Mickey Bastings: “Zij zijn een team dat blijft vechten en doorgaan. Wij hadden de pech met een aantal straffen. Maar 5-op-5 waren wij veel beter dan zij.” Dat in combinatie met de meestal door Tilburg gedomineerde derde periode biedt Trappers vanavond de ultieme kans om zichzelf te revancheren op Halle en ditmaal als winnaars uit de strijd te komen.

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Alexei Loginov, Kilian van Gorp, Ian Meierdres en Diego Hofland.

De wedstrijd begint vanavond om 18.15 uur en is live te volgen via Sprade TV