Terug naar Nieuws

Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers (4-3 SO)

TRAPPERSBEUL HALLE BEEÏNDIGT WINSTREEKS TILBURGERS NA SHOOT OUT IN ‘SPITZENSPIEL’

Voorafgaand aan de kraker tussen de nummer 1 en 2 van de Oberliga Nord was een aantal zaken duidelijk. Met Joonas Niemelä had Halle de topscorer met 40 punten (20 goals en evenveel assists) in de gelederen. En Trappers op haar beurt met Ruud Leeuwesteijn de beste keeper. Uiteindelijk zat het deze bloedstollende wedstrijd vooral in het detail.

Door Arthur Ottenhof

Uit respect voor elkaars prestaties leken de ploegen de eerste vijf minuten af te tasten. Pas na die tijd kreeg Raymond van der Schuit de eerste kans van de avond. Hij mikte op aangeven van Max Hermens tussen een paar Halle-benen op de binnenkant van de paal. Hoewel dichtbij, schoof de puck niet over de lijn achter Halle-goalie Sebastian Albrecht. Niet veel later was er het eerste gevaar van de thuisploeg, omdat Jordy Verkiel de puck liet glippen. Niklas Hildebrand kon niet profiteren; Ruud Leeuwesteijn keerde zijn inzet van dichtbij.

Waar Hildebrand verzaakte om de fout af te straffen, deed Brett Bulmer dat in combinatie met Van der Schuit wél. De defense van Halle gaf de puck zomaar cadeau aan de Canadees en hij kon de alerte Van der Schuit bedienen: 0-1. Halle drong nog wel aan, maar wanneer Trappers de puck in bezit had, bleef het rustig en gedecideerd. Tel daar een scherpe Leeuwesteijn bij op – en Trappers kon rusten met een voorsprong in het hol van de leeuw.

TERECHTE VREES

De minste twintig minuten vallen voor Trappers dit seizoen constant in de tweede periode. Halle was aan het begin van het middenstuk echter slordig met de kansen. Er moest een powerplay in Bulls’ voordeel aan te pas komen om de gelijkmaker te forceren. Gehaaid als de topscorer van de competitie is, maakte Joonas Niemelä de aansluitingstreffer. Hij verscheen vanachter de goal in de dode hoek van Giovanni Vogelaar en tikte met zijn rechterschaats binnen.

Even daarna raakten Danny Stempher en Patrick Schmid met elkaar in de clinch na een duw aan het adres van Trappers nummer 95. In de afkoelperiode van vier minuten gaven beide ploegen niks cadeau. Pas in de staart van de tweede periode vuurde Niemelä in het wilde weg, waardoor de puck voor de stick van Roman Pfennings belandde. Via de lat en de rug van Leeuwesteijn caramboleerde het rubber over de lijn: 1-2. Wat vooraf de gekwelde periode bleek, werd ook nu weer werkelijkheid.

OMMEKEER?

Alsof de analyse van alle voorgaande wedstrijden bepalend was voor deze kraker, kwam Trappers in de derde periode weer langszij. Bulmers inzet ketste af en kwam voor de voeten van Verkiel terecht: 2-2. In een daaropvolgende powerplay van Halle belandde Bulmer plots één-op-één met goalie Albrecht. Door een slijtende pass van Vogelaar dook Bulmer op en hij slalomde de goalie tureluurs: een shorthanded 2-3. Zo draaide Trappers deze derde periode in dit topaffiche ook weer om. Waar de wedstrijd bij de ommekeer van Trappers normaal gesproken gespeeld is, liet Halle zich niet piepelen. Met nog drie seconden in een volgende powerplay te gaan, haalde Philipp Halbauer hard uit: 3-3. Overtime moest uitsluiten wie er zou winnen.

OVERTIME OVERLEVEN

Niet lang in overtime moest Trappers het al met een man minder stellen. Tilburg begon weliswaar met captain Bastings, Hermens en Bulmer om het snel te beslissen, maar het was dus eerder overleven geblazen, dan alsnog de overwinning grijpen. Dit lukte, waardoor beide teams hun penaltynemers mochten aanwijzen.

SHOOT OUT

In de shoot out bood topschutter Niemelä de gasten enige hoop nadat hij zijn penalty voor de neus van Leeuwesteijn compleet verprutste. Stempher stuitte op zijn beurt echter op goalie Albrecht. Tatu Vihaivanen tikte vervolgens geniepig binnen. Hermens moest nog voor spanning zorgen, maar ook zijn inzet kwam niet langs Albrecht. Patrick Schmid haalde de beslissende trekker over. Door zijn penalty stootte Saale Bulls Halle – tijdelijk – Tilburg Trappers van de troon in de Oberliga.

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie