Terug naar Nieuws

Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers (5-1)

Ook de tweede wedstrijd tegen de Scorpions wordt verloren

Na de oorwassing van afgelopen zondag in Tilburg waar met 9-4 werd verloren kunnen de Trappers op deze woensdagavond op revanche. Dat moest dan wel gebeuren zonder vijf spelers. De al lang geblesseerden Jordy Verkiel en Tijn Jacobs en daar kwamen nog bij Danny Stempher, Max Hermens en Chay Schults.

Al na drie minuten lag de puck achter goalie Ruud Leeuwesteijn. Christoph Koziol veranderde de puck van richting na een schot van Robin Thomson. Nog voordat de eerste tien minuten voorbij waren scoorde de Scorpions de 2-0. Steven Raabe nam de puck in eigen verdedigingsvak in ontvangst en kon ongehinderd doorschaatsen totdat hij bij de linker face-off cirkel kwam en passeerde Leeuwesteijn five hole. Twee minuten voor tijd mocht Tilburg op de powerplay na een overtreding van Hannover. Men kreeg een paar kansen maar Scorpions goalie Brett Jaeger bleek wederom lastig te passeren.

De tweede periode begon op de penalty kill voor de Trappers nadat acht seconden voor het einde van de eerste twintig minuten men nog een straf kreeg voor too many men op het ijs. Dat doorstonden ze goed. Tilburg werd gaande de tweede periode steeds sterker. Waarna Hannover nog dacht in minuut 35 gescoord te hebben. Bleek in de herhaling dat de puck via de lat en binnenkant paal uit het doel stuiterde. Een tripping penalty in de slotfase van de tweede periode door de Scorpions leverde de Tilburgers dan het dik verdiende “Anschlusstor” op. Op de powerplay schoot Alexander Loginov op het doel waarbij de Hannover goalie een rebound weggaf en die prikte Sean Richards van dichtbij in het dak van het doel.

De eerste vijf minuten van de derde periode was wat gezapig met weinig kansen over en weer maar in minuut 46 sloeg Hannover weer toe. Christoph Koziol schoot nu zelf op goal en via de stick van Giovanni Vogelaar werd Ruud Leeuwesteijn gepasseerd voor de 3-1. Nog geen twee minuten later kon men in de ARS Arena weer juichen. Vanuit het midden schoot Christoph Kabitzky de puck in de winkelhaak boven de schouder van Leeuwesteijn voor de 4-1. Acht minuten voor tijd kregen de Trappers weer een powerplay. Helaas kon men Brett Jaeger dit keer met een man meer op het ijs niet verschalken. Vier minuten voor tijd sloegen de Scorpions weer toe. Leeuwesteijn kon een puck niet in de vanghandschoen houden en de puck werd vanachter het doel via de leggard binnengeschoten door Thomas Supis.

Hannover Scorpions was alleen in de middelste periode de duidelijke mindere van de Trappers maar zijn effectiever in het afmaken van de kansen.