Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers

TRAPPERS UIT OP REVANCHE BIJ KOPLOPER

Vanavond gaan Scorpions en Trappers op herhaling. De Tilburgers zullen gemotiveerd zijn om een goed resultaat neer te zetten in de ARS Arena, waar Hannover zal proberen zijn status als beste Oberliga Nord team verder uit te bouwen.

LEERPROCES

De wedstrijd van afgelopen zondag zal menig supporter nog door het hoofd spoken. Het was de grootste (thuis)nederlaag voor de Tilburgers sinds de toetreding tot de Oberliga Nord in 2015. Volgens coach Doug Mason horen dit soort wedstrijden bij het leerproces waar het team in zit. “We hebben een getalenteerde selectie met voornamelijk Oberliga ervaring. Terwijl Scorpions veel spelers heeft met ervaring op een hoger niveau. Dat was duidelijk zichtbaar vanmiddag. Zij speelden volwassener in veel spelsituaties”.

Coach Kevin Gaudet van Scorpions beaamde dat: “De eerste 30 minuten gingen gelijk op en was het spel aantrekkelijk om naar te kijken. Tilburg heeft een jong team en ze maakte fouten, waar wij vooral in de tweede periode bijna elke kans omzetten in een goal”.

Over het duel van vanavond zei Mason: “We moeten daar met opgeheven hoofd heen gaan. Sneller beslissingen nemen en minder slordig zijn aan de puck. Als dat lukt dan moeten we ze goede tegenstand kunnen bieden”.

SCOREND VERMOGEN

De schorpioenen scoorden gemakkelijk afgelopen zondag. Een eigenschap waar Trappers over het algemeen ook geen probleem heeft dit seizoen. Aan Duitse zijde is het vooral de eerste “Canadese lijn” Mc Pherson/Alderson/Aquin die voor vuurwerk zorgt. De eerste Hannover lijn staat garant voor 91 punten na vijftien wedstrijden. Mc Pherson leidt momenteel het topscorerklassement met 34 punten (9 doelpunten en 25 assists). Collega’s Alderson en Aquin staan beiden ook in de top zes.

Topscorer aan Tilburgse kant is Delany Hessels met twintig punten (6 doelpunten en 14 assists). Hij is daarmee op de zeventiende plaats in de topscorerlijst terug te vinden is. Logisch omdat het simpelweg een optelsom is, maar het is ook opmerkelijk. Trappers is met 83 goals immers het meest scorende team in de Oberliga, waarbij Scorpions de Tilburgers wel in de nek hijgt met 80 doelpunten.

Tijn Jacobs en Jordy Verkiel zijn de afwezigen vanavond.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en is Live te volgen via SpradeTV.