Terug naar Nieuws

GAMEDAY: TecArt Black Dragons vs. Tilburg Trappers

Zowel Erfurt als Tilburg wil winnen na dubbele nederlaag

Trappers ging twee keer onderuit tegen Hannover Scorpions, Erfurt deed precies hetzelfde in een double header tegen Crocodiles Hamburg. Wie van de twee kan de zware mantel der nederlaag van zich afschudden en weer proeven van de victorie? We gaan het vanavond zien, als Tilburg het in Erfurt opneemt tegen de Tecart Black Dragons.

Na de dubbele nederlaag tegen Hannover Scorpions afgelopen week, zal de moed ongetwijfeld eventjes diep in de schaatsen zijn gezakt. Doug Mason zei na de wedstrijd van woensdag echter dat het een kwestie van wennen is. “Het is een jonge ploeg, ze zijn simpelweg niet gewend om tegen zulk talent te spelen.”

VOORWAARTS MARCHEREN

Woorden die coach Raphael Joly wellicht ook tegen zijn ploeg heeft gezegd, want ook Erfurt heeft een pittige double header achter de rug waarin ze twee keer van Crocodiles Hamburg verloren. “We hebben minder kunnen trainen, omdat alles een tijd stil lag vanwege corona. En toch ben ik trots op de jongens. Ze bleven ervoor gaan.” Volgens Joly werd het spel uiteindelijk weggeven door foutjes, een discutabele overtreding op de scheidsrechter en slecht verdedigen door zijn Black Dragons. “We moeten werken aan onze defensie en vanaf daar marcheren we voorwaarts.”

EEN TEAM, EEN FAMILIE

Vorig seizoen haalde Erfurt nog de achtste finale van de play-offs, waar ze uiteindelijk na de vijfde wedstrijd weden uitgeschakeld door Blue Devils Weiden. Eric Wunderlich, die vorig seizoen na tien jaar voor Halle gespeeld te hebben, de overstap naar Erfurt maakte, noemde dat vooral teamwork. “We waren vorig jaar niet alleen een team, maar het voelde ook als familie. Iedereen streed voor elkaar. Ook dit jaar heb ik een goed gevoel bij de samenstelling van ons team. We passen goed bij elkaar!”

LANGDURIGE BLESSURES

Toch heeft het management van de club uit Erfurt het zwaar te verduren, vooral toen al vroeg in het seizoen maar liefst zes spelers tegelijk geblesseerd raakten. En nog steeds zijn ze niet allemaal hersteld. D’Artagnan Joly, Niklas Jakob en Fritz Denner stonden afgelopen dinsdag nog altijd niet op de wedstrijdsheet. Voor de broer van coach Raphael, is zelfs een vervangende import binnengehaald in de vorm van de Amerikaan Nolan Redler.

MANTEL DER NEDERLAAG

Vanavond staan twee teams tegen elkaar die beiden een dubbele verliespartij van zich af willen schudden. Twee clubs die zich willen verlossen van de zwaarwegende mantel der nederlaag. Twee tegenstanders die weer willen proeven van de victorie. Wunderlich: “We willen dit seizoen snel en hard spelen, zoals men van ons gewend is. En dan zullen we zien waar de reis ons dit seizoen brengt.”

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op SpradeTV. De volgende spelers van Tilburg Trappers spelen vanavond niet mee: Tijn Jacobs, Jordy Verkiel en Danny Stempher.