Terug naar Nieuws

TecArt Black Dragons vs. Tilburg Trappers (3-2 OT)

TRAPPERS VERLIEST HOOFD, HOFLAND EN WEDSTRIJD

November is Tilburg Trappers vooralsnog niet goed gezind. Na de 5-1 nederlaag twee dagen eerder in Hannover volgde vrijdagavond wederom een verliespartij. De geelblauwe formatie ging na verlenging met 3-2 onderuit bij Erfurt.

Op het ranglijst bleef de schade beperkt tot drie punten. In de personele sfeer was het verlies van Diego Hofland een lelijke streep door de rekening. De doorgaans uiterst sportieve winger (tot vanavond slechts 79 strafminuten in 136 duels voor Trappers) mocht na een kneeing in de slotfase van de tweede periode met een game misconduct vervroegd de douches opzoeken. Dat betekent dat hij zondagmiddag in IJssportcentrum Stappegoor ontbreekt wanneer Tilburg het opneemt tegen Hannover Indians.

OPVALLENDE STATISTIEK

Een ongeschreven wet in het ijshockey is dat wedstrijden niet gewonnen worden in de strafbank. De manschappen van Doug Mason maakte in die Kartoffelhalle genadeloos kennis met deze regel. Maar liefst 19 minuten lang stond men met een man minder op het ijs. Daarmee schoot Trappers zichzelf volledig onnodig in de voet. ‘We waren ongedisciplineerd. Op enig moment profiteert een tegenstander daarvan, hoe goed je ook verdedigt’, concludeerde de Trappers-coach tijdens de persconferentie na afloop.

De contouren van een lastige avond tekenden zich al vroeg af. Niet alleen arriveerde Tilburg met ruim drie kwartier vertraging in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Thüringen, maar de spelers kampten met zware benen na de lange busreis, de combinaties liepen niet en onzuiverheden hadden de overhand. Binnen drie minuten keek men tegen een achterstand aan. Alexandre Ranger duwde de rebound van een inzet van Maurice Keil tegen de touwen: 1-0. Opvallend: Trappers verloor tot nu toe zes maal deze ijshockeyjaargang en bij elk van deze zes nederlagen tekende de opponent voor de openingstreffer.

LOON NAAR WERKEN

Ondanks de 1-0 tussenstand resteerde er nog voldoende tijd voor Tilburg om de zaken recht te zetten. Na vijf minuten en 44 seconden in het middenstuk kregen de bezoekers eindelijk waar men daarvoor tevergeefs naar zocht: loon naar werken. Liggend op het ijs tikte Sean Richards het bevroren rubber naar Delaney Hessels, die Kilian van Gorp vond. De Tilburgse captain zwiepte de puck voorbij Konstantin Kessler: 1-1.

Donkere wolken pakten zich boven Trappers samen toen achtereenvolgens Connor Sills, Sean Richards, Wouter Sars en Diego Hofland mochten gaan brommen van referees Göran Noeller en Maik Preib. Dankzij een voortreffelijke penaltykill en een paar heldhaftige reddingen van Cedrick Andrée bereikte Tilburg zonder verdere kleerscheuren de tweede pauze.

KUNST EN VLIEGWERK

Normaal gesproken is felle pressing bij puckverlies en technisch vaardig aanvalsspel bij puckbezit het handelsmerk van Trappers onder Doug Mason. In het slotstuk werd er echter iets volledig anders gevraagd van de Tilburgers. Met kunst en vliegwerk, overlevingsdrang en stalen zenuwen bij Ninho Hessels, die na iets meer dan een minuut een inzet van uitblinker Alexandre Ranger van de lijn veegde, slaagde Trappers er lang in Erfurt van het lijf te houden.

Tot acht minuten voor tijd! Met liefst twee Tilburgse verdedigers (Kilian van Gorp en Ninho Hessels) in de strafbank was het Eric Wunderlich die scoorde: 2-1. De hernieuwde achterstand werkte als doping voor de ploeg uit de Kruikenstad. Plots speelde men met beleving en scherpte. Dat resulteerde binnen drie minuten in de 2-2 van Mikko Virtanen.

HONGERIG

In de resterende speeltijd werd niet meer gescoord en dus moest een verlenging de beslissing brengen. Hierin bezorgde Alexandre Ranger zijn ploeg het bonuspunt. Voor de Canadees, afgelopen seizoen nog ploeggenoot van Connor Sills bij Dundee Stars, was het zijn vijfde doelpunt in zes Oberliga duels.

De derde nederlaag op rij bracht Doug Mason niet uit zijn evenwicht. ‘Ik weet waarom we deze wedstrijd niet met een overwinning afsluiten. Winst of verlies zegt me in deze fase van de competitie sowieso niet zo veel. Het seizoen is nog lang en dient als voorbereiding op de play-offs. Wat ik in de laatste tien minuten van deze ontmoeting heb gezien, stemt me hoopvol voor de toekomst. We waren hongerig. Misschien wel het meest hongerig van dit seizoen.’

Foto: Lars Wannemacher Photography
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie