Terug naar Nieuws

Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers (2-0)

Trappers weet zich niet te revancheren tegen Scorpions

Tilburg Trappers heeft zich zondagavond niet weten te revancheren voor de 3-1 nederlaag tegen Hannover Scorpions twee weken geleden. Ook nu was het verschil twee doelpunten, alleen scoorde Trappers niet waardoor het 2-0 werd.

De lange busreizen, de incomplete selectie en de (enige) groepstraining in Duitsland zijn niet echt de ingrediënten voor een top wedstrijdbenadering. Toch moesten de mannen van Bo Subr er zondagavond gewoon weer staan. Winst op de koploper zou het zelfvertrouwen, dat na de verliespartij in Erfurt een deukje had opgelopen, een behoorlijke boost geven. Helaas mocht het niet zo zijn.

EVENWICHT

Scorpions dat al vanaf het begin van het seizoen een stabiele indruk maakt en als ‘Tabellenführer’ zich nergens druk over hoeft te maken, leek dat ook in de eerste periode totaal niet te doen. Ook al kwam Trappers wat beter uit de startblokken en had het recht op een voorsprong, de openingstreffer bleef uit.

Naarmate de periode vorderde, kwamen de gastheren beter in de wedstrijd. De twee straffen tegen de Schorpioenen brachten de thuisploeg niet in gevaar. Over de twintig minuten zuivere speeltijd bezien, vormde de brilstand bij de eerste dweil een correcte afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

REBOUND

Ook in het tweede bedrijf golfde het spel op en neer. Waar Trappers vooral in de eerste periode wat preciezer speelde, zakte dat nauwkeurige spel gedurende het middenstuk wat weg. De koploper in de Oberliga Nord werd wat gevaarlijker en stelde zo nu en dan Ruud Leeuwesteijn op de proef. De 23-jarige doelman had de voorkeur gekregen boven Ian Meierdres, die vrijdag in Erfurt nog de man tussen de palen was voor Tilburg.

Waar de manschappen van coach Bo Subr ook uit hun derde overtalsituatie geen munt sloegen, deelde Hannover bij hun eerste de beste gelegenheid direct een tik uit. Christoph Koziol, twee weken geleden ook al succesvol, vond in de rebound het gaatje achter Leeuwesteijn. Ondanks mogelijkheden voor beide ploegen bleef het doelpunt van de Duitse left winger de enige treffer in twee periodes ijshockey.

0 PUNTEN

 In het slotstuk herhaalde Koziol zijn kunststukje. Andermaal was hij er als de kippen bij om het bevroren rubber na een rebound over de doellijn te schuiven: 2-0. Met nog vijftien minuten op de klok was er nog genoeg tijd voor Trappers om de achterstand naar ten minste een gelijke stand om te buigen. Maar het ontbrak de geelblauwe brigade aan geluk en raffinement om Scorpions-goalie Brett Jaeger te verschalken. Ook de laatste reddingsboei, het inbrengen van een extra speler voor keeper Leeuwesteijn, bracht geen verandering in de stand teweeg.

Misschien is niet iedereen het met me eens, maar net als twee weken geleden vond ik ons de bovenliggende partij. Het grootste deel van de wedstrijd speelden we redelijk tot goed, maar in de eindfase vergeten we onszelf te belonen. Dat is super frustrerend’, analyseerde Max Hermens het 0-punten weekend van zijn team.

GEEN PANIEK

Van paniek is volgens de geboren Zoetermeerder echter geen sprake. ‘We hebben meer dan genoeg kwaliteit in onze selectie, maar vechten momenteel meer tegen onszelf dan tegen de tegenstander. Er wordt nu niet alleen talent, maar ook karakter gevraagd. We hebben een ‘spark’ nodig, die ons over dit dode punt heen tilt. Hopelijk vinden we die deze week.

Trappers nummer 81 gaat verder: ‘Onze keepers steken in een uitstekende vorm, verdedigend hebben we onze zaakjes goed voor elkaar, maar voorin kennen we een lastige fase. Dat geldt ook voor mezelf. Ik krijg vanavond 3-4 goede kansen. Daar moet er minimaal één van in. Daar baal ik enorm van!’.

Wedstrijdsheet en samenvatting