Terug naar Nieuws

Trappers speelt voorlopig ‘THUIS’ in Duitsland

Tilburg Trappers speelt zijn komende twee thuisduels in Duitsland. De krachtmeting met Hammer Eisbären vindt vrijdag 4 december (aanvang 20.00 uur) plaats in Herne, terwijl de wedstrijd tegen Hannover Indians twee dagen later gespeeld wordt am Pferdeturm, de thuishaven van de ploeg van voormalig Trapper Parker Bowles.

Alle amateurteamsporten voor volwassenen, waarbij het onmogelijk is 1,5 meter afstand te houden, zijn sinds 13 oktober verboden. Het Oberliga team van Tilburg Trappers werd ook getroffen door deze maatregel omdat sportkoepel NOC*NSF hen de topsportstatus niet heeft toegekend. Om die reden kan de ploeg van coach Bo Subr zijn thuisbeurten niet op eigen terrein spelen.

EIGEN INITIATIEF

De stap om voorlopig bij onze Oosterburen ‘thuis’ te spelen, komt van de drievoudig Oberliga Meister zelf. ‘We willen de competitie zo eerlijk mogelijk laten verlopen. In dat geval zou het ten opzichte van de andere clubs niet sportief zijn wanneer we in februari en maart alleen maar thuiswedstrijden zouden spelen’, aldus Trappers algemeen directeur Ruud van Baast.

De oud-scheidsrechter vervolgt: ‘Hopelijk zijn er tegen die tijd weer supporters welkom in de stadions. Alle dertien teams willen hun fans dan ijshockey voorschotelen en op die manier inkomsten genereren. Verder kunnen we door op vreemde bodem thuis te spelen onze seizoenkaarthouders en sponsoren gratis de livestream van Sprade TV aanbieden. Bij uitwedstrijden is dit nu niet het geval.’

GASTENKLEEDKAMER

Ondanks dat de confrontatie op zondag 6 december als een thuiswedstrijd voor Trappers wordt aangemerkt, maakt de geelblauwe brigade gebruik van de gastenkleedkamer. Van Baast: ‘De kleedkamer is heilig voor spelers en trainers. Dat geldt in Hannover net zo zeer als bij ons.’ Het duel op 411 kilometer van het vertrouwde IJssportcentrum Stappegoor begint om 16:30 uur.