Terug naar Nieuws

Hammer Eisbären vs. Tilburg Trappers (1-4)

VERDIENDE ZEGE TRAPPERS IN HAMM

Het is nog vroeg in het seizoen, maar duidelijk is dat de vorm van Tilburg Trappers groeiende is. Voor de derde maal op rij stapte de geelblauwe formatie als overwinnaar van het ijs. Hammer Eisbären werd met 1-4 aan de zegekar gebonden.

In de Beta Finanz Eissportarena was er maar één ploeg die recht had op de zege: Trappers. De bezoekers hadden echter de pech dat de gastheren een voortreffelijke doelman tussen de palen hadden staan. Sebastian Wieber, debutant in de Oberliga, had overduidelijk geen last van plankenkoorts. Toch kon de 19-jarige sluitpost een achtste competitienederlaag voor zijn ploeg tegen Tilburg niet verhinderen.

KANSEN IN OVERVLOED

Net zoals vorige week in Leipzig pakte het tactische strijdplan van coach Mason in de openingsperiode heel goed uit. Trappers deelde de lakens uit en had nauwelijks iets te duchten van de IJsberen. ‘We zetten de tegenstander onder druk, speelden met veel variatie en creëerden goede kansen’, somde de Nederlands-Canadese oefenmeester tijdens de persconferentie op.

Het enige dat de Tilburgse bench boss zijn ploeg mocht aanrekenen was dat het slechts twee van de talrijke mogelijkheden verzilverde. Pas 67 tellen voor de eerste pauze vond Mikko Virtanen het gaatje achter de uitblinkende Wieber. En wanneer er één schaap over de dam is, volgen er meestal meer. Een ragfijn trailerpassje van Delaney Hessels werd door Sean Richards op waarde geschat: 0-2.

STICKSTRAFFEN

Tijdens het tweede bedrijf waren de krachtsverschillen tussen beide ploegen minder groot. Maar dat had Trappers vooral aan zichzelf te wijten. Tijdstraffen tegen Jonne de Bonth en Giovanni Vogelaar betekende dat men vier minuten met een man minder op het ijs stond. Dankzij een ijzersterke penaltykilling (slechts één schot van Hamm op doel) kwam Tilburg deze ondertalsituaties zonder kleerscheuren door, maar de 24 stickstraffen (slashing, hooking, holding, tripping, cross-checking en high-sticking) die Trappers deze ijshockeyjaargang al incasseerde, zal Doug Mason liever gisteren nog dan vandaag uit het spel van zijn equipe zien verdwijnen.

EERSTE DOELPUNT

De uiteindelijke knock-out van de Kruikenzeikers volgde in de derde periode. Max Hermens bediende Marvin Timmer, die ondanks de aanwezigheid van verdediger Marcus Gretz en aanvaller Kevin Lavallee, het bevroren rubber tegen de netten veegde. De 0-4 van Danny Stempher ontnam Hamm het laatste sprankje hoop op een mogelijke stunt. ‘De inzet van Reno (de Hondt) caramboleerde via de schaatsen van die nummer 29 (Christopher Schutz) precies in mijn stick. Daardoor kon ik direct schieten en verdween de puck over de legguards van de keeper in het doel’, aldus de center.

Het betekende de eerste treffer voor de geboren Zoetermeerder dit seizoen, die vorig weekend tegen Diez-Limburg zijn vierhonderdste wedstrijd voor Trappers speelde. ‘Het is altijd lekker om van die nul af te zijn. In de eerste paar wedstrijden koos ik vaak voor de pass, terwijl ik ook had kunnen schieten. Vanavond heb ik het eens omgedraaid’, sprak nummer 95, die in de eerste periode ook al de lat raakte.

ONTERECHTE TEGENGOAL

78 tellen na het doelpunt van Stempher beroofde Marcus Gretz Trappers-doelman Cedrick Andree van zijn tweede clean (Oberliga) sheet. Al had de treffer van de Amerikaanse Duitser geen doorgang mogen vinden want het doel was overduidelijk van zijn plaats. Aanvoerder Kilian van Gorp protesteerde nog bij het arbitrale kwartet, maar Daniel Todam en Hendrik Pernt bleven bij hun beslissing.

Zondagmiddag (aanvang 15.00 uur) komt Füchse Duisburg naar IJssportcentrum Stappegoor. In de oefencampagne rekende Trappers tweemaal af met de Vossen (2-3 in Dinslaken en 3-0 in eigen huis). De sleutel tot een vierde zege op rij ligt volgens Stempher in het spelen van ons eigen spel. ‘Het systeem dat Doug wil spelen, krijgen we steeds beter onder de knie. We geven weinig kansen weg. Dan hoef je er zelf ook geen acht te maken om te winnen. Drie of vier goals zijn dan vaak al voldoende.’

Foto Dirk Unverferth
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie