Terug naar Nieuws

Hammer Eisbären vs. Tilburg Trappers (1-2 SO)

TRAPPERS WINT, MAAR VERLIEST VERKIEL

Tilburg Trappers is niet geheel ongeschonden uit de tweestrijd met Hammer Eisbären gekomen. De ploeg van coach Bo Subr won met 1-2 na shootouts, maar verloor verdediger Jordy Verkiel met een game misconduct.

In een leeg Beta Finanz Eissportarena was er maar één ploeg die recht had op de zege: Trappers. De regerend Oberliga Nord kampioen had echter de pech dat de gastheren een voortreffelijke doelman tussen de palen hadden staan. Goalie Ilya Sharipov bleek vanavond een hinderlijke sta-in-de-weg voor Tilburg. Toch kon de 25-jarige sluitpost een tweede competitienederlaag voor zijn ploeg niet verhinderen.

HOOFDROL DUITSE RUS

Zonder anderen te kort te doen zette Eisbären-coach Ralf Hoja zijn keeper na afloop nogmaals extra in de spotlights. ‘Penaltyshots zijn een loterij. Je weet nooit hoe het afloopt. Jammer genoeg misten onze eigen inzetten accuratesse om ‘Shari’ te belonen voor zijn geweldige wedstrijd.’

Omdat de competitiestart in de DEL gepland staat voor vrijdag 18 december besloot Nürnberg IceTigers de in Kazan geboren puckvanger voor een maand uit te lenen aan Hamm. Tot afgrijzen van alles en iedereen in een blauwgeel shirt. ‘We ran into a really hot goalie today’, luidde de slotconclusie van coach Bo Subr na afloop. ‘In the second period there were some moments when we were really good. But we didn’t capitalize on our scoring chances.

STUG VERDEDIGEN

Hoewel afgelopen maandag de Duitse IJshockeybond (DEB) groen licht gaf voor de start van de Oberliga zijn de omstandigheden voor Tilburg allesbehalve ideaal. Onder de nu geldende coronaregels in Nederland mag Trappers geen thuiswedstrijden spelen en trainingen mogen alleen in kleine groepjes plaatsvinden. Om toch nog een volwaardige groepstraining af te werken reist Bo Subr sinds vorige week woensdag met zijn ploeg wekelijks naar Wesel (158 kilometer vanaf IJssportcentrum Stappegoor).

Met dit in het achterhoofd bleek de knop omzetten in de openingsfase nog niet zo makkelijk voor de manschappen van de Tsjechische oefenmeester. De thuisclub verdedigde stug tegen Trappers dat pas na een minuut of zeven zijn draai vond. Maar dan stond of lag die verdraaide Sharipov in de weg. Verder braken de vele tijdstraffen het ritme van de Tilburgers.

SCHORSING

Ongetwijfeld de meest in het oog springende was die tegen Jordy Verkiel. De Dordtse alleskunner, die in 268 Oberliga wedstrijden tot nu toe slechts één keer eerder een game misconduct ontving (3 april 2016 tegen EC Peiting), werd tweeenhalve minuut voor het einde van de tweede periode door referee Nicolas Neutzer naar de kleedkamer gestuurd. ‘For me it wasn’t 5 and a game. It was a tough hit. But it was a hip check and definitely not knee on knee. Unfortunately, we will miss him in Erfurt on Friday too.

De nieuwkomer in de Oberliga Nord mocht zelfs aan een grote stunt denken toen Samuel Dotter na 49 tellen in het tweede bedrijf van net binnen het aanvalsvak zijn ploeg op voorsprong kogelde: 1-0. Het betekende het eerste doelpunt voor Hamm dit seizoen. Trappers besefte dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Men voerde het tempo op en de thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om heelhuids het einde van de periode te halen.

BONUSPUNT

Ook na de dweil veranderde het spelbeeld in de tweestrijd niet of nauwelijks. De drievoudig Oberliga Meister joeg op de gelijkmaker. Twaalf minuten voor tijd kreeg men loon naar werken. Alexey Loginov vond Danny Stempher in het neutrale vak. De center trok naar binnen en veegde met een bekeken schuiver het bevroren rubber achter de tot dan toe onoverwinnelijke Sharipov: 1-1.

Hamm piepte en kraakte, maar wenste ondanks twee Tilburgse powerplays niet te breken. ‘We showed some video of what they do on the penaltykill. The passes weren’t sharp enough and we didn’t attack the net.’ In de verlenging werd niet meer gescoord ondanks wederom een Trappers overtal, waardoor penaltyshots de beslissing brachten. Diego Hofland schonk in de vijfde ronde zijn ploeg het verdiende bonuspunt.

PENALTYSHOTS:

1. Balla (HAM), gestopt door Leeuwesteijn
2. Bruijsten (TIL), gestopt door Sharipov
3. Orendorz (HAM), gestopt door Leeuwesteijn
4. Stempher (TIL), gestopt door Sharipov
5. Thau (HAM), paal
6. De Hondt (TIL), over
7. Bastings (TIL), gestopt door Sharipov
8. Specek (HAM), gestopt door Leeuwesteijn
9. Hofland (TIL), goal
10. Weisleder (HAM), naast

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie