Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Hammer Eisbären vs. Tilburg Trappers

‘Hammer Eisbären is geen kanonnenvoer’

Met de zoete nasmaak van de eerste zege nog op de lippen, reist Tilburg Trappers vandaag af voor de tweede wedstrijd dit seizoen. Nieuwkomer Hammer Eisbären is de volgende tegenstander op de agenda. In de Regional Liga konden de Eisbären een aardig potje breken, maar wat kunnen ze betekenen tegen Tilburg?

Het was anders dan voorheen,” vertelt Diego Hofland na de wedstrijd tegen Hannover Indians afgelopen vrijdag, die Trappers met 1-4 won. “Normaal speel je hier voor volle tribunes en is de sfeer geweldig. Dat was nu natuurlijk niet het geval. Voor Hannover was het lastiger dan voor ons, denk ik.” Dat blijkt ook wel uit de kop van het wedstrijdverslag op de site van Indians. In dikke letters staat er “Nederlaag in spookstadion”.

‘GEISTERSPIELE’

‘Geisterspiele’ noemen ze de wedstrijden zonder publiek in Duitsland. Ook coach Ralf Hoja van Hammer Eisbären vindt het jammer om voor lege tribunes te moeten spelen. In een interview met de Wesfällische Anzeiger zegt hij: “Nadat het besluit genomen was om in de Oberliga te gaan spelen, keken we enorm uit naar het spelen in een goede sfeer in Tilburg, Hannover of Herne. Helaas gaat dat nu niet. Als nieuwkomer in deze competitie doet het extra pijn om zonder fans te spelen. Ze helpen ons vooruit in belangrijke games.

GEEN KANONNENVOER

Ook Hamm speelde afgelopen vrijdag de eerste wedstrijd van het seizoen. In eigen huis verloren ze van Saale Bulls Halle; het werd 0-3. “We zijn zeker geen kanonnenvoer,” omschrijft Hoja zijn team, maar: “De andere teams zijn goed bemand, hebben drie goede aanvalslinies die ons permanent onder druk zullen zetten. In de regionale competitie hebben we bepaalde situaties vaak speels kunnen oplossen. Dat kunnen we niet meer. We moeten ons spel veranderen, verdedigend hard werken en allereerst respect verdienen. Dat is precies waar het de eerste weken over gaat.

KEVIN THAU

Belangrijkste speler en captain Kevin Thau weet dat het inderdaad moeilijk gaat worden voor zijn team. “We zullen ons geen zwakke speelfasen meer kunnen permitteren. Alles wordt intenser.” Thau speelt al zes jaar voor Eisbären en scoorde in 37 wedstrijden voor de club 34 goals en maakte 55 keer een assist. Na het nieuws gehoord te hebben dat zijn club promoveerde naar de Oberliga, was Thau niet direct enthousiast. “Ik was liever Regional Liga blijven spelen. Aan de andere kant wil je als speler ook een hogere klasse spelen.

‘WE ZIJN ER KLAAR VOOR’

Nog een keer de coach aan het woord: “Er heerst nu een zekere euforie binnen het team vanwege de promotie, maar we zullen een deuk of twee krijgen naarmate de ronde vordert. Maar ik geloof echt dat we klaar zijn om in deze competitie te spelen.

De wedstrijd begint vanavond om 18u30 en is live via Sprade TV te volgen.