Terug naar Nieuws

EC Hannover Indians vs. Tilburg Trappers (1-4)

GOED BEGIN IS HET HALVE WERK

Tilburg Trappers heeft de eerste competitiewedstrijd bij EC Hannover Indians met 1-4, winnend afgesloten. In een compleet leeg stadion waar normaal gezien de fans er een heksenketel van maken werd verdiend gewonnen. De periodestanden waren: 0-1, 1-2 en 0-1.

ACHT MAANDEN

Begin maart net voor de play offs eindigde het ijshockeyseizoen vanwege het Coronavirus. Acht maanden na het abrupte einde startte op vrijdagavond in Hannover bij Hannover Indians weer een nieuw Oberliga Seizoen. In Eisstadion am Pferdeturm waar het normaal gezien spookt vanwege de luidruchtige supporters begon dan toch de competitie.

Voor Kevin Bruijsten, Diego Hofland en oud Tilburg Trappers speler, Parker Bowles was het even omschakelen.

Het is lang geleden maar iedereen heeft ermee te maken. We moeten gewoon doen wat we kunnen en lekker spelen dan komt alles goed” aldus Parker Bowles.

Kevin Bruijsten vond het vreemd om bij Indians te spelen zonder de sfeer die er normaal gezien hangt. De laatste keer dat Trappers in het kolkende stadion speelde was op 21 februari. Toen werd er met 4-7 gewonnen.

Het was anders dan voorheen. Normaal speel je hier voor volle tribunes en is de sfeer geweldig. Zeker wanneer het 1-2 of 1-3 is, kunnen de fans hun team hier over het dode punt heen helpen. Dat was nu natuurlijk niet het geval. Voor Hannover was het lastiger dan voor ons, denk ik” aldus Diego Hofland voor de camera van Sprade.tv. na de wedstrijd.

SLAPSHOT IS BACK

Deze week werd bekend dat Giovanni Vogelaar vanuit Den Haag overkwam. Hij had al meegetraind met de selectie en na het afhandelen van de formaliteiten kon hij vrijdagavond zoals ‘vroeger’ zijn shirt met  nummer 5 aantrekken. Na een avontuur bij EC Bregenzerwald in Oostenrijk, streek Mister Slapshot neer in Den Haag. Vrijdagavond was hij speelgerechtigd en kon gewoon meedoen tegen Hannover Indians.

Al vrij snel in de wedstrijd wilde de verdediger die bekend staat om zijn slapshots zichzelf laten zien. Uiteindelijk nadat hij al in een aantal shifts een paar keer had aangelegd, schoot hij met zijn onvervalste slapshot de 0-1 binnen. De gehele eerste periode was in balans. Het ene moment was Trappers gevaarlijker dan Indians en het ander moment werd Ian Meierdres flink op de proef gesteld.

Parker Bowles vond dat ze een goede eerste periode speelden en aardig wat kansen hadden gecreëerd. Kevin Bruijsten: “We begonnen goed en speelden vooral op hun helft” zei de aanvaller na de eerste periode.

SOLO

In de tweede periode werd er door beide teams minder slordig gespeeld dan in de eerste periode. Het was daardoor ook wachten op een doelpunt. Uiteindelijk scoorde Diego, na een solo met behulp van Danny Stempher die de verdedigers afschermde,  de verdubbeling van de voorsprong. Met een goed geplaatst schot in de rechterhoek vloog het bevroren rubber tegen het net. Een aantal minuten na de 0-2 werd door de oud Trappers speler, Bowles de aansluitingstreffer gescoord. Een harde streep zorgde ervoor dat de puck achter Meierdres in de goal vloog. In de absolute slotfase waarbij de seconden op de klok wegtikten, scoorde Jordy Van Oorschot met een afstandsschot.

PENALTYSHOT

Het slotstuk opende met een knaller. De periode was nog geen halve minuut oud of Raymond Van Der Schuit wist de puck bij Reno De Hondt te krijgen die met een snelle pass Mickey Bastings in scoringspositie wist te brengen. Met nog een bijna complete periode te spelen stond het 1-4. Ondanks dat er nog bijna 20 minuten gespeeld moest worden, leek het er niet op dat Trappers de winst uit handen zou geven. Indians was driftig op zoek naar de aansluitingstreffer en leek deze ook te scoren. Deze werd echter door Jonne de Bonth van de lijn gehaald. Een penaltyshot voor Indians volgde. Door het koelbloedige optreden van Meierdres bleef de stand  na de 1 op 1 situatie 1-4 wat uiteindelijk ook de eindstand werd.

Diego Hofland blikte op de wedstrijd terug en zei het volgende: “Het was een verdiende zege voor ons. We wilden Hannover vroeg onder druk zetten. Dat ging in bepaalde fases goed, maar op andere momenten wat minder. We stonden verdedigend goed en hadden kansen om nog meer te scoren. Alles overziend zijn we tevreden”

HAMMER EISBÄREN

Normaal gezien zou zondag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen plaatsvinden. Vanwege de huidige coronamaatregelen in Nederland mag er nog geen wedstrijd plaatsvinden. Daardoor is de thuiswedstrijd van zondag een uitwedstrijd geworden. De tweede competitiewedstrijd vindt in Hamm plaats, tegen een van de nieuwkomers in de Oberliga Nord de Hammer Eisbären. Deze wedstrijd is te volgen via sprade.tv

Wedstrijdsheet en samenvatting