Terug naar Nieuws

Geslaagde Open Dag voor Tilburg Trappers

Nieuw! Nieuw! Tijdens de Open Dag van Tilburg Trappers is veel nieuws te ontdekken, maar gelukkig ook het ‘oude vertrouwde’. Fans komen zondagmiddag dan ook in grote getalen naar Stappegoor en dompelen zich met speurtocht, verse friet en een oefenwedstrijd onder in de wereld van een nieuw seizoen Tilburg Trappers!

Sponsor Hertz levert de hoofdrolspelers van het Oberligateam in stijl af: voorgereden in een auto loopt het Trappersteam de rode loper af naar binnen, links en rechts ‘boksen’ uitdelend aan de jonge fans. Nieuwkomer Sean Richards neemt nogal een risico: hij heeft een koffie vast. Helaas voor hem ziet een supporter zijn om de papieren beker gevouwen hand aan voor een uitnodiging tot boks, en die krijgt hij dus ook! Laten we maar zeggen dat het goed is dat de Trapperstruien van de jongens donkerblauw zijn; daar zie je koffievlekken minder goed op.

“HEB JE RENO AL?”

Kinderwagens met potentiële nieuwe Trappers staan gestald naast de merchandise, terwijl oudere broer of zus van zijn of haar ouders de nieuwste spelerskaarten krijgt. Niet veel later klinkt het “Heb je Reno al?”, kortom: de jacht op handtekeningen is begonnen. “Jazeker,” knikt Reno de Hondt, als hij glimlachend de vraag aanhoort. Hij loopt door naar de nieuw ingerichte kleedkamer van het eerste team.

In de kleedkamer vertelt Kilian van Gorp dat het team blij is met de renovatie. “We hebben nu rugleuningen waardoor je prettiger zit en ook een eigen laatje voor onze persoonlijke spullen.” Per laatje steekt een paar slippers achter de handgreep (het ene paar duidelijk meer ‘geleden’ dan de andere): “In de kleedkamer lopen we nooit met schoenen, dus hebben we altijd slippers aan.”

BESTE PLEK IN HET HUIS

Recht boven de kleedkamer zit ‘het kraaiennest’ van het stadion. In de radiokamer domineert een bedieningspaneel vol draaiknoppen het bureau. “Het is niet zo spannend, hoor,” zegt de kakelverse radiokamer-medewerker. Verantwoordelijk zijn voor de muziek voor, tijdens en ná de wedstrijd is weliswaar een ding, maar: “Ik heb wel de beste plek in het huis!”

In de ijshal klinkt deze zondagmiddag een positief gegons. “Vandaag overtreft echt al onze verwachtingen,” zegt trotse directeur Ruud van Baast hierover. “Ondanks de vele andere evenementen en het mooie weer, is de opkomst top. Ook tijdens de wedstrijd van de U13 vanmiddag is het erg druk.”

KOFFIEVLEK

Terwijl in de Biergarten de toeschouwers van de oefenwedstrijd tegen Herne zich al vroeg verzamelen om de Formule 1 live te kunnen zien, vragen kinderen om frietjes, kopen de volwassen fans net zo goed spelerskaarten en worden stiekem de bedjes in de spelersbus even uitgetest. Trappers heeft duidelijk alles op orde zo voor de start van het nieuwe seizoen. Dit gezien hebbende, met of zonder koffievlekken, zijn de fans er ook absoluut klaar voor: let’s go Tilburg Trappers, let’s go!