Terug naar Nieuws

EV Duisburg – Die Füchse vs. Tilburg Trappers (2-3)

TRAPPERS TWEEDE WINST IN DE VOORBEREIDING

Hoewel Tilburg Trappers een uitwedstrijd speelde, speelde Füchse Duisburg die ook. Noodgedwongen moest de club uit Duisburg 19 kilometer verderop naar Dinslaken uitwijken om Tilburg Trappers te ontvangen. In de thuishaven van de Dinslaken Kobras wist Trappers met 2-3 te winnen.

SPECIAL TEAMS

In een gelijk opgaande eerste twintig minuten wist Trappers met een 1-2 voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Trappers zonder Jacobs, Verkiel en Virtanen kwam wat stroperig uit de startblokken. Cedrick Andree moest een aantal keer ingrijpen om de openingstreffer van Duisburg te voorkomen. Vervolgens kwamen de Tilburgers wat beter in hun spel en daardoor ook dichterbij een voorsprong via Sean Richards.

Pas na dik 11 minuten spelen was het dan wél raak. Met een man meer op het ijs bediende Diego Hofland, Max Hermens die door de benen van de Duisburgse goalie.

De gelijkmaker die daarop volgde, werd gescoord door Michael Fomin. Na zijn doelpunt provoceerde hij de Tilburgse bank wat hem vervolgens weer twee minuten straf opleverde. Echter wisten de Tilburgers van deze straf niet te profiteren. Daarentegen lukte het de powerplay daarna wél. Deze keer was Hermens de aangever en Hofland diegene die het nest wist te treffen. Dit deed nummer 66 met een polsschot over de vanghand van de goalie.

Hermens blikte na de wedstrijd terug op zijn samenspel met Hofland; We hebben niet vorig jaar maar het jaar daarvoor veel samengespeeld. Dit jaar spelen we weer samen en we weten elkaar weer goed te vinden en dat is erg fijn dat het dan tijdens een powerplay goed werkt en we daardoor scoren.”

GOLFBEWEGINGEN

Het aanvalsspel van trappers kenmerkte zich door golfbewegingen. Tussen de 15e en de 10e minuut en de laatste vijf minuten van het middenstuk nam de geel-blauwe brigade liefst 12 maal het vijandelijke doel onder vuur. Eén van deze schoten op goal betekende de 1-3 waardoor Trappers de marge wat meer verhoogde. Raymond van der Schuit gaf de sluitpost van Füchse met en polsschot het nakijken.
33 tellen voor de tweede dweil sloeg alles wat Tilburg een warm hart toedraagt de angst om het hart. Na een roekeloze check van de Zweed, Linus Wernerson Libäck op de linkerknie van Diego Hofland moest Trappers nummer 66 door Hermens en sportfysiotherapeut Thom van Uden naar de kleedkamer gebracht worden. Wat de ernst van de (mogelijke) blessure is, is nog niet duidelijk.

Max zijn lezing op het harde spel tijdens de ‘vriendschappelijke’ spel klonk na de wedstrijd als volgt: “Vorige wedstrijd tegen Hamm was het ook al grimmig. We willen graag onze dingen goed doen als één daarvan ‘gretig zijn’ is, dan worden ze blijkbaar vervelend.”

OP SLOT

Gedurende het resterende gedeelte van de wedstrijd wisselde Doug Mason met spelers om het gat dat Hofland achter liet op met Reno de Hondt en Connor Sills. Het team van oud Nijmegen Devils coach, Alexander Jacobs kwam nog terug tot 2-3 maar Trappers had de wedstrijd onder controle. Max Hermens gaf ook na de wedstrijd aan totaal niet bang te zijn voor de gelijkmaker en zei het volgende: “We hebben ons niet druk gemaakt over een eventuele gelijkmaker. Normaal gezien zouden we dan nerveuzer spelen. Nu bleven we hetzelfde doen en daardoor kregen we bijna geen hele grote kans tegen, terwijl ze daar wel hard naar op zoek gingen. Dat is wel mooi om te zien.”

Hermens sprak na de wedstrijd lovende worden over de vooruitgang die het team boekt en hoe ze gegroeid zijn ten opzichte van de eerste oefenwedstrijd:

“We kunnen beter spelen dan dat we lieten zien. Er zijn veel dingen nieuw zoals de spelers en nieuwe lijnen. Dan duurt het even voordat het goed staat. Waar we al ontzettend veel in zijn gegroeid is wat we vandaag hebben laten zien; wat we vorig jaar wat lastiger lukte, lukte dat vanavond wel. We kunnen gewoon de wedstrijd op slot zetten en dan lukt het gewoon om niet al te veel grote kansen tegen te krijgen. We hebben met zijn allen geknokt om de 2-3 te behouden. Niemand ging solo op zoek naar de 2-4.

Je ziet ons als team groeien. We zijn fitter en schaatsen beter ten opzichte van de eerste wedstrijd toen we nog maar twee weken bezig waren. In maart wanneer de play offs beginnen moet alles ingeslepen zijn, en daar beginnen we nu al mee.”

OPEN DAG

Aanstaande zondag is er weer de jaarlijkse open dag. Er kan vrij geschaatst worden, je kunt de kleedkamers van binnen zien, de Formule 1 wordt uitgezonden en als afsluiter worden jullie getrakteerd op een heerlijke pot ijshockey tussen Tilburg Trappers en Herner E.V. De open dag begint om 12:00 uur. De wedstrijd zelf begint pas om 17:00 uur.

“We krijgen Herner als tegenstander nu en dat wordt pas echt een goede graadmeter” aldus Hermens.