Terug naar Nieuws

Gehavend team weert zich kranig

Moeizame maar belangrijke zege Trappers tegen Leipzig (2-0)

Een rode loper op het ijs, vrijdagavond voor het begin van de wedstrijd in Tilburg. Dat betekent dat er iets bijzonders aan de hand is. En dat is ook zo. De oplettende toeschouwer weet al wat er gaat komen want op verschillende plekken op de boarding is te lezen dat goalie Ian Meierdres deze avond zijn 750ste wedstrijd voor Trappers speelt. Onze nummer 39 wordt in het zonnetje gezet en er wordt verteld dat Ian heel wat wedstrijden voor Trappers heeft gewonnen. Vrijdagavond zal weer zo’n wedstrijd zijn.

De rest van de ploeg draait tegen Icefighters Leipzig moeizaam. In de drie power plays in de eerste periode wordt Trappers niet echt gevaarlijk. Of het moet een kans van Danny Stempher zijn, vlak voor het einde van de periode. Hij staat ineens helemaal vrij, vlakbij de goal, maar schuift de puck voorlangs.

ROTS IN DE BRANDING

Vlak daarvoor bewijst Ian Meierdres maar weer eens dat hij een goede goalie is. In een scrimmage voor de Tilburgse goal werpt hij zich op de puck. Gevaar geweken. Meierdres blijft ook in de tweede periode de rots in de branding. Zeker in de eerste zes minuten van die twintig minuten als Leipzig twee power plays krijgt.

Over power plays gesproken…de scheidsrechters waren er scheutig mee. Te scheutig, laat coach Bo Subr na de wedstrijd weten. ‘’The past couple of weekends we’ve had games with four power plays per game. Now we had four in a period! So the game got chopped up.’’

RITME

En dat doet het ritme van de Tilburgers geen goed. ’You have a 60 minute hockey game and you have 36 minutes of power play or penalty kill. We have a long line up but the guys can’t play because it’s ‘special teams’ throughout most of the game.’’ Het belangrijkste volgens coach Subr is dat Trappers drie punten aan de ontmoeting heeft overgehouden.

Het duurt lang voordat het duidelijk is dat de punten inderdaad in Tilburg blijven. Trappers komt ver in de tweede periode op voorsprong. De goal lijkt uit het niets te komen. Doelpuntenmaker Bartek Bison vertelt na afloop van de wedstrijd: ‘’Ik kreeg de puck in ons vak. Daarna schaatse ik ‘em richting hun vak. In de centrale zone gaf ik de puck aan Mickey. Daarna was mijn eerste instinct dat ik naar de goal moest schaatsen. Mickey zag dat hij ‘em heel mooi via de achterboarding kon spelen en passte hij de puck achter de goal en dus kwam ‘ie precies terug naar mij voor de goal. Ik hoefde ‘em alleen maar een klein tikkie te geven en hij ging erin.’’

TAAIE TEGENSTANDER

Het is niet dat met het breken van de ban de sluizen opengaan. Trappers blijft het lastig hebben met Leipzig. Iets waar hun coach Sven Gerike na afloop trots op is. ‘’We showed a great fight and it was almost good enough to take something out of there.’’ En dat met maar twaalf spelers. Gerike had de tactiek dan ook aangepast. ‘’Our goal was to lock down the neutral zone and play defensive. That’s not really our style.’’ Maar als je acht spelers mist, moet je wel.

Coach Bo Subr heeft er begrip voor. Hij vindt wel dat zijn eigen ploeg er beter mee om had moeten springen. ‘’Our passing wasn’t very good. We were too slow moving from the defence to the forwards. We played right in their cards.’’

WERELDREDDING

Het was dus niet de beste en mooiste wedstrijd van Trappers maar een uitblinker was er wel: goalie Ian Meierdres. Hoe Icefighters ook de druk opvoert, Meierdres houdt zijn goal schoon. Zelfs als Leipzig met een goede twee minuten te spelen en een 1-0 stand hun goalie van het ijs haalt. Na een halve minuut met ‘een man meer’ lijken de bezoekers de stand gelijk te trekken maar een wereldredding van Meierdres voorkomt de gelijkmaker. Niet veel later wint Max Hermens een face-off in de Tilburgse zone en veegt de puck in de Leipzigse goal. Daarmee is de zege binnen.

Man of the Match
Ian Meierdres | Foto PicturesbyN
Wedstrijdsheet en Samenvatting