Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers

Bruijsten broers nemen het op tegen topscoordersduo Lascheit-Zuravlev

Nog niet eerder verloor Tilburg in Hamburg van Crocodiles. Dynamisch duo en topscoorders Lascheit en Zuravlev maken het echter elke club moeilijk deze competitie. Kan Trappers de winst weer binnenhalen in de Noord-Duitse Hanzestad? Of kan de nummer drie van de competitie de Tilburgse winning streak van zeven games doorbreken?

VERRASSING VAN HET SEIZOEN

Crocodiles Hamburg is de verrassing van dit seizoen. Waar de Noord-Duitsers vorig seizoen nog vooral vochten voor het voortbestaan van hun club, staan ze nu op plaats drie van de competitie met 37 punten na twintig gespeelde wedstrijden. Afgelopen vrijdag wonnen ze overtuigend in Erfurt van Black Dragons met 2-5. Drie van de vijf goals die avond staan op conto van Hamburgs topscoorder Dominik Lascheit.

DYNAMISCH DUO

Al jaren zijn we bekend met het dynamische duo Bombis en Schmid van Hannover Scorpions. Ook Tilburg beschikt over een gevaarlijk tweetal: Kevin en Mitch Bruijsten zijn veelvoudige goalenmakers. Hamburg beschikt dit seizoen ook over zo’n duo: Dominik Lascheit en Thomas Zuravlev.

PLAAGGEEST

Bij achttien van de 22 treffers van de Hamburgse aanvaller, kwam de assist van Zuravlev. De Russisch-Duitse winger, die na een jaar afwezigheid weer terugkeerde in de Hanzestad, is samen met zijn ploeggenoot een ware plaaggeest voor elke verdediging in de competitie. Omgekeerd is Lascheit bij de helft van Zuravlevs twaalf goals betrokken.

OPPOSITES ATTRACT

Lascheit: “We krijgen er allebei gewoon niet genoeg van en willen steeds meer! Zura is erg snel en dat maakt het zo gemakkelijk voor mij om hem de puck te geven.” Het is een gevalletje ‘opposites attract’, want waar Zuravlev een luide en kleurrijke persoonlijkheid is, blijft Lascheit liever op de achtergrond. Op het ijs harmoniseren de twee aanvallers echter perfect. “We begrijpen elkaar blindelings en doen er alles aan om punten te scoren.” aldus Thomas Zuravlev.

NOG NIET EERDER VERLOREN

In Hamburg heeft Tilburg nog niet eerder verloren. Van de zeventien keer dat Trappers in totaal tegen Crocodiles heeft gespeeld, verloren ze er slechts twee en dat was beide keren in Tilburg. Maar zoals gezegd is Hamburg dit jaar op stoom. En behalve duo Lascheit-Zuravlev, zal Trappers ook mogelijk de nieuwste aanwinst van Crocodiles op het ijs treffen: Chase Witala.

NIEUWE IMPORT

De nieuwe importspeler Witala komt in de plaats voor Chad Staley. Twee jaar geleden speelde 24-jarige Canadees al eerder in Duitsland, voor Starbulls Rosenheim. Hij scoorde toen 38 goals en leverde 46 assists in 69 wedstrijden. Of de aanvaller vanmiddag tegen Trappers al in actie kan komen, hangt af of zijn spelerspas op tijd werd vrijgegeven.

Geblesseerde spelers

Zowel Reno en Ryan zijn er ook vandaag in Hamburg niet bij.

LIVESTREAM

De wedstrijd is tegen betaling van € 5,50 via de livestream van Sprade TV te volgen. Klik hier