Terug naar Nieuws

Dominant Trappers vergeet te scoren en verliest in Hamburg

TRAPPERS SLUIT LASTIG WEEKEND VERLIEZEND AF MAAR BLIJFT KOPLOPER.

Na een nipte overwinning op nummer 4, IceFighters Leipzig afgelopen vrijdagavond stond op zondagmiddag de uitwedstrijd tegen de nummer 3 op het programma. Voor Tilburg Trappers een lastig weekend met twee topteams. Net als vrijdagavond, werd er zondagmiddag te weinig gescoord, al leverde het vrijdagavond alsnog de winst op. Zondag zorgde dat ervoor dat er werd verloren. Het werd 4-2 voor Crocodiles Hamburg.

ACHTER DE FEITEN

Ondanks dat Tilburg Trappers vooral de bovenliggende partij was en het spelbeeld bepaalde, was het Crocodiles Hamburg die in een drietal situaties de puck kon binnenwerken. De openingstreffer van Norman Martens werd gescoord in de allereerste powerplay van de wedstrijd. Daarna leek Tilburg Trappers op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer maar zag uiteindelijk in de slotfase van de eerste periode de krokodillen uitlopen naar 3-0 via de Italiaanse Canadees Rico Rossi en Daniel Lupzig. Voor de manschappen van Bo Subr kwam de eerste pauze zeer gelegen. Een ideaal moment voor de coach om zijn troepen van een nieuwe strategie te voorzien. Bo Subr zei na afloop: “Wij speelden prima, we hadden kansen, maar we waren in de eerst en in de laatste vijf minuten niet scherp”

HERBOREN

De Tilburgers kwamen als herboren uit de kleedkamer en dat betaalde zich al na twaalf seconden uit in een doelpunt. Teamcaptain Mickey Bastings passte de puck naar Mitch Bruijsten die met een enorme uithaal de puck langs de goalie, tegen het net van de goal schoot. De 3-1 was het startpunt van een zeer sterke fase voor de blauw-gelen. De tweede straf voor de bezoeker leek roet in het eten te gooien. Toch wist Diego Hofland de puck te onderscheppen en vervolgens Danny Stempher in scoringspositie te brengen. Stempher schoot zonder te twijfelen de 3-2 shorthanded binnen.

In de allerlaatste minuut van de tweede periode tijdens een dubbele ondertal situatie ging het mis. Patrick Saggau schoot de puck langs Ian Meierdres binnen. Met een 4-2 tussenstand verlieten beide teams voor de voorlaatste keer van de dag het ijs. “Begin tweede periode waren we erg dominant. Hoe we die periode begonnen was gewoon goed. In een vijf tegen vijf situatie waren wij de betere, alleen maakten wij onze kansen niet af” aldus Bo Subr na afloop van de wedstrijd.

Ook zei Bo Subr over de ‘Delay the game’ het volgende: “In Hamburg hebben ze de laagste boarding, en in Tilburg hebben we een hoge boarding. De puck vloog er twee keer overheen” Doelende op de 4-2 die in een dubbele powerplay werd gescoord waarvan één tijdstraf werd veroorzaakt door een puck die over de boarding heen vloog

CLOSE

In het slotstuk van de wedstrijd ging Tilburg Trappers op zoek naar de aansluitingstreffer. Ook in de derde periode was Trappers de bovenliggende partij maar wist niet door te drukken. Dat kwam mede ook door een aantal straffen waardoor onder andere wederom een dubbele ondertal situatie ontstond. Dankzij o.a. de straffen wist Trappers de wedstrijd qua doelpunten niet meer naar zich toe te trekken en moest zich gewonnen geven. Zelfs in een powerplay situatie waarbij ook Meierdres naar de kant werd gehaald, werd er niet meer gescoord. De derde periode bleef doelpuntloos.

Bo Subr gaf na afloop aan; “We hadden pech. Twee keer een straf omdat de puck over het lage glas vloog. De stick van Danny Stempher die in een dubbele powerplay bij de face-off doormidden brak. Als het 3-2 was gebleven in de tweede periode, had de derde periode er anders uitgezien. It is what it is”.

IJSHOCKEYLOOS WEEKEND

Komend weekend zal Tilburg Trappers geen wedstrijden spelen. Een aantal spelers zullen afreizen richting Barcelona om met het nationale team kwalificatiewedstrijden te spelen. Bo Subr hoopt en verwacht na het ‘interlandweekend’ weer over een complete selectie te beschikken. “Sommige spelers reizen af en sommige spelers blijven thuis. Ik hoop dat het een positief effect heeft op het team.” Er staat eind december rondom de feestdagen een aantal belangrijke wedstrijden te wachten. Er worden dan binnen elf dagen, vijf wedstrijden spelen. Maar eerst zal Tilburg Trappers op vrijdag 20 december Rostock Piranhas ontvangen om vervolgens twee dagen daarna naar Herner E.V. af te reizen. In Herne zal geprobeerd worden om de nummer twee op de ranglijst te verslaan om daardoor de marge te vergroten. De marge is na afgelopen weekend ten opzichte van de nummer twee Herner E.V. onveranderd omdat zij net als Tilburg Trappers ook op zondag hebben verloren.

Wedstrijdsheet en Samenvatting
Foto: Holger Beck