Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. EXA Icefighters Leipzig

Tilburg trapt topweekend af met thuiswedstrijd tegen Icefighters Leipzig

Dit weekend speelt Trappers tegen de nummers drie (Leipzig) en vier (Hamburg) van de Oberliga Nord. Vrijdag begint het topweekend met een thuiswedstrijd voor Tilburg tegen EXA Icefighters Leipzig. Zorgen de broers Bruijsten wederom voor een doelpuntenspektakel en wordt eindelijk die magische grens van 100 goals doorbroken? Of zijn de mannen van Sven Gerike, erop gebrand hun winning streak voort te zetten?

HANNES ALBRECHT

Sinds de laatste confrontatie tussen Tilburg en Leipzig op vrijdag 25 oktober zijn de cijfers van Icefighters 7-2-1 (winst-verlies-gelijk). De absentie van Ryan Warttig, Ian Farrell, Marvin Miethke en (zondag vanaf de 24ste speelminuut) Michal Velecky weerhield Icefighters er niet van voor het tweede weekeinde op rij zes punten bij te schrijven. Hannes Albrecht had met vier goals en zeven punten een belangrijk aandeel in de overwinningen op Krefelder EV 81 (1-10) en Moskitos Essen (6-4).

TOPSCOORDERS

Leipzig is, evenals Tilburg, met drie spelers vertegenwoordigd in de topscoorderslijst. Hannes Albrecht staat op plaats vier (zestien goals, zeventien assists) en een plek lager staat zijn teamgenoot en captain Florian Eichelkraut (vijftien goals, achttien assists). De Tsjech Michal Velecky staat op plaats negen (zeventien goals, elf assists). Voor Tilburg staan Max Hermens en Danny Stempher op plaats zeven en acht. Mitch Bruijsten staat op plaats twee met een totaal van 36 punten.

GEBROEDERS BRUIJSTEN

Mitch speelde, samen met broer Kevin, een grootse rol de vorige keer dat Tilburg tegen Leipzig speelde. De eindscore was toen 6-9 en maar liefst vijf goals waren afkomstig van de gebroeders Bruijsten. Sven Gerike zei toen na de wedstrijd het volgende over de game: “Als je mij voor deze wedstrijd had verteld dat we zes keer zouden scoren en tóch verliezen, dan had ik je voor gek verklaard!

CONSISTENT

Gerike heeft al eerder in de Duitse media verteld een groot respect voor Trappers te hebben. “Tilburg behoort tot de meest consistente teams van de Oberliga. Ze spelen als een goed geoefend en homogeen team. Daarnaast hebben ze een zeer goed functionerende jeugdopleiding, waaruit ze altijd spelers kunnen aantrekken die naadloos in de rest van het team passen.

Geblesseerde spelers

Bij Trappers ontbreken Reno en Ryan beiden nog vanavond. Bij Leipzig heeft coach Sven Gerike een grotere ziekenboeg.  Daar ontbreken er zeven: Ryan Warttig, Marvin Miethke, Leon Lilik, Goran Pantic, Esbjörn Hofverberg, Michal Velecky, Ian Farrell en Kenneth Hirsch.