Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Herner EV Miners

Tilburg Trappers mag alsnog het ijs weer op

Vanavond mag Trappers alsnog het ijs op voor een wedstrijd tegen Herner EV Miners. Aanvankelijk stond de wedstrijd tegen de Hammer Eisbären op het programma. Die wedstrijd kon niet doorgaan vanwege coronagevallen in Hamm. Omdat Herne’s tegenstander Saale Bulls Halle ook door corona uitgeschakeld is deze vrijdag, spelen de teams vanavond tegen elkaar in Tilburg in plaats van op dinsdag 21 december.

UPS EN DOWNS

Herner Miners heeft tot nu toe een enigszins wisselvallig seizoen. Vooraf werd de club tot een van de favorieten gerekend voor de winst van de Oberliga Nordtitel. Trainer Danny Albrecht zette vooraf in op een plaats in de top vier en in de play-offs moeten we dan zien hoe het afloopt. Er werd goed begonnen aan de competitie met vijf overwinningen in evenzoveel wedstrijden. Daarna kwam de klad erin en werden zeven van de acht wedstrijden verloren. Hierna volgden weer acht overwinningen, wat aangeeft dat de goede vorm weer is teruggevonden. De Miners zijn ze momenteel terug te vinden op de zesde plaats op de ranglijst, met twee punten achterstand op de nummer vier.

OVERWERKEN

Voor de Tilburgse brigade is het hard werken de laatste wedstrijden. Van de laatste vier wedstrijden gingen er drie verloren na penalty shots. Max Hermes gaf aan dat de ploeg de laatste tijd niet heel goed speelt en te weinig scoort. De wedstrijd tegen Hamm zou een mooie wedstrijd zijn geweest om het zelfvertrouwen op te vijzelen. Tegen Herne zullen de geelblauwen er ongetwijfeld staan om zich te revancheren voor de laatste wedstrijden en de drie punten in Tilburg te houden. Het zal een pittig potje worden, gezien de puike vorm waarin Herne steekt. De eerste onderlinge wedstrijd dit seizoen eindigde in een 2-3 overtime win voor de Trappers. Hofland schoot de verlossende treffer 41 seconden voor het einde van de overtime achter Bjorn Linda.

DRUK PROGRAMMA

Het wedstrijdschema in de Oberliga Nord is momenteel net zo onvoorspelbaar als het weer. Verschillende wedstrijden zijn afgelast door Coronaperikelen en andere komen daar weer voor in de plaats. Als alles verder volgens planning verloopt zullen de Trappers na vanavond nog vier keer in actie komen dit jaar. Daarmee zit de eerste helft van het reguliere seizoen er alweer op. Gelukkig is de ziekenboeg inmiddels aardig leeggestroomd en kan coach Livingston beschikken over een nagenoeg fitte selectie.

 AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Diego Hofland en Raymond van der Schuit.

De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te volgen via Sprade TV (gratis voor seizoenkaarthouders en sponsoren).