Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Herforder EV

Trappers waakzaam voor onderschatting Herforder EV

Voor de derde keer dit seizoen zijn Tilburg en Herford elkaars tegenstander. De vorige twee ontmoetingen sloot Trappers af met een ruime zege, maar het gevaar voor onderschatting ligt altijd op de loer.

Op plaats nummer elf, net buiten de pre-play-off plaatsen, staat Herforder EV. De nieuwkomer in de Oberliga Nord dit jaar verloor van de 33 gespeelde wedstrijd 23 keer. Maar, zo stelt de club op de eigen site, het doel is om hoe dan ook tot het einde van het seizoen zoveel mogelijk punten nog binnen te halen.

OVERTIME

Afgelopen zondag sleepten de Ice Dragons uit Herford nog een punt binnen in hun uitduel in Erfurt. In ‘a battle between dragons’ stond Herford zelfs nog op voorsprong aan het begin van de derde periode. Black Dragons scoorde echter in die laatste twintig minuten drie goals, waardoor ze voor het eerst de leiding namen in de wedstrijd. De Canadees Christoph Lalonde wist op het nippertje, 54 seconden voor einde wedstrijd, de gelijkmaker voor Herford te maken. In overtime dolf Herford uiteindelijk alsnog het onderspit tegen Erfurt.

TWEE GEZICHTEN

In december speelden Trappers en Ice Dragons twee keer tegen elkaar. Op 13 december werd het makkelijk 2-9 in Herford en vijf dagen later won Tilburg met 7-4. Maar die laatste wedstrijd kende twee gezichten. In het eerste half uur domineerde Trappers, scoorde maar liefst vijf keer en leek op een onbezorgde en ruime overwinning af te stevenen. Drie Duitse treffers binnen negen minuten zorgden echter voor een ommekeer. Niet alleen verkleinde Herford de achterstand tot 5-3, maar de bezoekers waren bij tijd en wijle ook de bovenliggende partij.

EIGEN SPEL SPELEN

Dat mag ons tegen een ploeg als Herford niet gebeuren,” zei Max Hermens over het terug in de wedstrijd komen van Ice Dragons tijdens die wedstrijd. We hebben het al eerder gehoord, maar ook Hermens noemde weer het belang van Trappershockey en het koppie erbij houden: “We hebben een uitstekende selectie en weten wat we kunnen. Dan is het juist zaak rustig ons eigen spel te blijven spelen en niet mee te gaan in hun speelstijl.

HAÏTI

Haïti is niet het eerste land dat geassocieerd wordt met ijshockey. Toch staat vanavond Marcnel Bathe, geboren in Port-au-Prince, op het ijs. Herford moet het doen zonder forward Justin Unger en defensemen Philipp Brinkmann en Marius Garten. Hierdoor zal de zeventienjarige Bathe vanavond voor het eerst Oberliga-ervaring opdoen op het Tilburgse ijs. De jonge aanvaller heeft naast een Haïtiaans paspoort ook die van Duitsland en komt uit de eigen jeugd van Herforder EV.

PUNTEN SCOREN

Niet geheel verrassend staat Björn Bombis bovenaan de lijst met spelersstatistieken van Herford. De forward, die de vorige vier seizoenen voor Hannover Scorpions speelde, staat op 42 punten. Mede-aanvaller Ralf Rinke heeft echter het hoogste aantal goals, dat zijn er zeventien. Voor Tilburg is de speler met de meeste punten ook die met de meeste goals, namelijk Diego Hofland; 25 goals en 47 punten.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders en sponsoren van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.