Terug naar Nieuws

EG Diez-Limburg vs. Tilburg Trappers (3-6)

Gehavend Trappers boekt zakelijke overwinning

Zonder 6 basisspelers (van Gorp, van Gestel, Müller, Bastings, Bison en Hofland) heeft Trappers een prima overwinning geboekt op de Diez Rockets.

Ook de derde ontmoeting tussen de twee teams werd dus in het voordeel van Trappers beslist.

De eerste periode ging nog redelijk gelijk op al was de schotverhouding duidelijk in het voordeel van de Tilburgers. Trappers opende de score al heel snel via een verdekt schot van Jordy van Oorschot, maar vrij snel daarna werd de score al gelijkgetrokken door de sterke import Matheson. In een tijdsbestek van 5 minuten scoren vervolgens Max Hermens, Lavallee voor Diez en Kevin Bruijsten waardoor Trappers met een verdiende voorsprong de eerste pauze in ging.

De tweede periode wordt Trappers sterker en bij vlagen speelt het de tegenstander helemaal weg. Alleen vallen de goals niet. De tweede powerplay voor Trappers is het echter wel raak. Een geplaatst schot van Loginov verrast de goalie van de Rockets. Na een aanval van Tilburg komt Wouter Sars ongelukkig ten val en komt met zijn hoofd tegen de boarding. Laten we hopen dat de blessure meevalt, op het moment van schrijven was dat nog niet bekend.

Opvallendste feit in de tweede periode was de checking to the head van Raymond van der Schuit. De wedstrijd was tot op dat moment bijzonder sportief en deze overtreding paste niet in dat spelbeeld. Köhler leek zwaargewond te zijn, maar nadat van der Schuit een Game Misconduct had gehad stond Köhler de eerst volgende shift alweer op het ijs.

Trappers speelde vervolgens de derde periode zakelijk uit en scoorde nog twee keer via Ties van Soest en Jonne de Bonth. Een aantal spelers van de Rockets waren nog op zoek naar een confrontatie met Jonne de Bonth maar gelukkig trapte Jonne niet in de provocaties.

Al met al een verdiende overwinning voor Trappers. Aanstaande vrijdag hoopt Trappers de zegereeks verder door te zetten tegen de Ice Dragons uit Herford. Helaas zal Raymond van der Schuit een wedstrijd schorsing uit moeten zitten en zal dus vrijdag ook vanaf de tribune moeten toekijken.

Wedstrijdsheet en samenvatting