Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Hammer Eisbären

Trappers midweeks aan de bak tegen hekkensluiter

Na de fraaie 5-0 overwinning op Hamburg afgelopen zondag, mogen de Trappers vanavond het ijs op tegen Hammer Eisbären.

Op papier een lekkere tegenstander, daar de Bären nog nooit van de Deer hebben weten te winnen en momenteel het laagst genoteerde team in de Oberliga Nord is. De hamvraag voor vanavond is of het Tilburgse publiek kan relaxen of zal lopen ijsberen op de tribunes.

GOEDE GENERALE

Het laatste onderlinge duel tussen Trappers en Eisbären op zondag 16 januari eindigde in een 3-8 uitoverwinning voor de Tilburgse brigade. Hamm had voor die wedstrijd een goede generale. De vrijdag voorafgaand boekte men een hard bevochten overwinning uit bij Herne. Het toeval wil dat ook de laatste wedstrijd voor vandaag door Eisbären in winst werd omgezet. Afgelopen zondag werden de drie punten meegenomen uit Krefeld. Het betekende de vierde overwinning van dit seizoen.

Hieruit blijkt maar weer dat geen enkel team in de Oberliga te onderschatten is. Raymond van der Schuit benadrukte dit na de gewonnen wedstrijd tegen Hamburg: “We moeten niets anders doen dan normaal. Of het nou een wedstrijd tegen de koploper of tegen de nummer laatst is, je moet die altijd hetzelfde benaderen. Dan heb je de meeste kans om te winnen.”

CIJFERS LIEGEN NIET

Dat Ruud Leeuwesteijn een uitstekend doelverdediger is was natuurlijk al langer bekend. Sinds het wegvallen van Ian Meierdres eerder dit seizoen, is Ruud de onbetwiste nummer 1 tussen de rode palen op Stappegoor. Afgelopen zondag leverde hij weer een puike wedstrijd af met alweer zijn vijfde shutout van het seizoen. Daarmee is hij de onbetwiste shutout-koning van de competitie! Tweede op dit lijstje staat Patrick Glatzel van Leipzig met drie stuks.

Leeuwesteijn kan ook het beste savingspercentage overleggen. Liefst 92,5% van de schoten die hij te verwerken krijgt, worden gekeerd. In deze statistiek staat goalie Daniel Filimonow van Hammer Eisbären op een keurige zesde plaats met 90,6%. In de vorige ontmoeting tegen Hamm mocht Jowin Ansems zijn verdienstelijke Oberligadebuut maken in het Tilburgse doeltje. Op moment van schrijven is nog niet bekend wie van de twee goalkeepers vanavond dienst heeft.

AFWEZIGEN

Danny Stempher zal vanavond niet meespelen.

De wedstrijd begint vanavond om 19.00 uur en is live te volgen via Sprade TV (gratis voor seizoenkaarthouders en sponsoren).