Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Crocodiles Hamburg (5-0)

TRAPPERS VIERT TERUGKEER FANS MET 5-0 ZEGE OP HAMBURG

Tilburg Trappers heeft zich zondagmiddag met een royale 5-0 overwinning op Hamburg Crocodiles gerevancheerd voor de thuisnederlaag eerder dit seizoen tegen de nummer 7 uit de Oberliga Nord.

Eindelijk! Daar zaten ze weer, de blauwgeel uitgedoste Trappers-supporters. In IJssportcentrum Stappegoor, juichend voor hun favorieten die verdiend zegevierden tegen Hamburg. Een mooie middag voor het publiek én voor Tilburg dat met de overwinning in het spoor blijft van Hannover Scorpions. De Schorpioenen gingen later op de avond in eigen huis met 3-4 onderuit tegen Herner EV Miners.

79 DAGEN

Niet alleen uit financieel oogpunt, maar zeker ook sportief gezien betekende de terugkeer van fans in de hal een opsteker voor de manschappen van coach Dave Livingston. Sinds de deuren van het IJssportcentrum op 12 november van het vorige kalenderjaar wederom op slot gingen, speelde Trappers nog acht duels op eigen ijs. Slechts drie ontmoetingen (Herne, Herford en Essen) eindigden in een Tilburgse zege.

‘IJshockey zonder publiek is niet leuk’, blikte Raymond van de Schuit nog eens terug op de 79 dagen spelen voor lege blauwe stoeltjes. ‘De steun van onze supporters is geweldig. Vooral op moeilijke momenten geven ze ons net dat zetje in de rug. Dat hebben we enorm gemist de afgelopen maanden.’

GIVE-AND-GO

Toch was de betere start van de wedstrijd onmiskenbaar voor de gasten. Dat het bij de eerste pauze 1-0 voor Trappers stond, kon zonder twijfel voor een belangrijk deel op het conto van Ruud Leeuwesteijn worden geschreven. Hij pareerde na drie minuten een inzet van Thomas Zuravlev. De mooiste save van de Tilburgse sluitpost kwam acht minuten later toen Dominik Lascheit de openingstreffer op zijn stick had. Liggend op het ijs redde Leeuwesteijn in extremis de meubelen.

De thuisploeg, spelend zonder Danny Stempher (blessure) en Ties van Soest (quarantaine), had moeite om dreigend in de buurt van het doel van Croco’s goalie Kai Kristian te komen. Een give-and-go tussen Max Hermens en Brett Bulmer bood uitkomst. Met een backhander, die in de mannenfinale van het tennistoernooi om de Australian Open tussen Rafael Nadal en Daniil Medvedev niet zou hebben misstaan, opende de geboren Zoetermeerder de score: 1-0.

VADER

De basis voor de uiteindelijk ruime zege legde Trappers in het tweede bedrijf. Waar een januaristorm zaterdagavond delen van Hamburg onder water zette, liet een Tilburgse tornado in een tijdsbestek van zeven minuten en 16 seconden eveneens zijn sporen na. Achtereenvolgens Raymond van der Schuit (2-op-1 met Max Hermens), Kilian van Gorp (rebound op een inzet van Reno de Hondt) en andermaal Raymond van der Schuit (na een magistrale slappass van Brett Bulmer) zorgden voor een vroege Vorentscheidung.

Met een time-out probeerde coach Henry Thom zijn equipe weer in het juiste gareel te krijgen. Crocodiles winger left winger Sam Verelst wilde na afloop de afwezigheid van clubtopscorer Harrison Reed (de 34-jarige Canadees werd zaterdagnacht voor de derde keer vader) niet als excuus aanvoeren. ‘We hebben voldoende kwaliteit in huis. Maar dan moeten we de kansen, die we vooral in de eerste periode kregen, wel afmaken. Tilburg strafte in het middenstuk onze foutjes wel af.’

FAIR

Waar andere ploegen bij een dergelijke achterstand aan de noodrem zouden gaan hangen, bleef Hamburg opvallend rustig. Het was met vier strafminuten sowieso een faire partij. De eerste straf viel een kleine zeven minuten voor de eerste pauze toen Tijn Jacobs de penaltybox mocht opzoeken voor tripping. Crocodiles-verdediger Jan Tramm volgde bijna 34 minuten later Tijn zijn voorbeeld. Verder hoefde de goed leidende referees Daniel Todam en Chris van Grinsven niet op te treden.

Het verzet van de Hanzenstadbewoners was in het slotstuk definitief gebroken. Zeker toen Raymond van der Schuit na vier minuten zijn hattrick completeerde. ‘Ik zag dat Brett (Bulmer) op de kop van de cirkel de puck kreeg. Hij wilde schieten, maar zag mij voor de goal vrijstaan. Zijn pass kon ik met mijn schaats meenemen. Met mijn backhand schoof ik hem langs de legguard van hun keeper binnen.’

SIMPEL HOUDEN

Veel tijd om te genieten van de driepunter krijgt de drievoudig Oberliga Meister niet. Dinsdagavond (aanvang 19.00 uur) wacht alweer het volgende karwei wanneer hekkensluiter Hammer Eisbären in IJssportcentrum Stappegoor te gast is. De ploeg van coach Jeff Job boog zondagavond in de laatste twintig minuten een 2-0 achterstand om in een 2-4 overwinning tegen Krefelder EV 81.

‘Het gevaar is dat we ze onderschatten. Dat is ons eerder dit seizoen overkomen tegen Krefeld (2-4 nederlaag). We moeten niets anders doen dan normaal. Of het nou een wedstrijd tegen de koploper of tegen de nummer laatst is, je moet die altijd hetzelfde benaderen. Dan heb je de meeste kans om te winnen’, sloot de drievoudig doelpuntenmaker af.

Man of the Match
Noah Muller | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie