Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers (2-7)

TRAPPERS HERPAKT ZICH IN ROSTOCK

Na de uitglijer in Hamburg afgelopen dinsdag, vond er in Rostock voor Trappers eerherstel plaats. De lange busreis met wat files en de daardoor kortere voorbereiding en warming up zorgde niet voor problemen in Rostock. De mannen van Doug Mason mochten van Piranhas af en toe hun eigen spel spelen waardoor Trappers zichzelf na de uitglijer in Hamburg, zich wist te herpakken. De wedstrijd eindige na periode standen 0-2, 0-3 , 2-2  in een 2-7 eindstand.

LEAD

Na het ‘aftasten’ dat aan de Noord-Duitse kustplaats maar vijf minuten duurde, kwam Trappers wat beter in hun eigen spel. Scherpe passes en goede combinaties zorgden voor flink wat druk op de defensie van Rostock. Waar goalie, Lucas Di Berado zo nu en dan goed werk verrichte, moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen. Dankzij een heerlijke assist van Reno De Hondt die daarmee zijn maatje Danny Stempher wegzette, knalde Stempher vervolgens met de backhand de puck binnen.

Enkele minuten later was het nog een keer raak voor het duo Stempher en De Hondt. Ditmaal gedurende een powerplay. Echter scoorde deze keer Reno de Hondt het doelpunt en was Stempher de aangever. Ook Raymond van der Schuit had een belangrijjk aandeel in de 0-2.

GEFLATTEERD

Hoewel de periodestand na het middenstuk 0-3 was, was Trappers niet zozeer beter dan de gastheren. De gastheren kwamen goed uit de kleedkamer na de eerste dweil, toch leverde dat de thuisploeg geen enkel doelpunt op. Het enige wat de thuisploeg aan het einde van de periode overhield, was een lesje effectiviteit en efficiëntie. Dat was mede te danken aan Ruud Leeuwesteijn die ijzersterk stond te keepen.

In de 27e minuut van de wedstrijd zorgde Stempher ervoor dat De Hondt met een breakaway de mee schaatsende tegenstander achter zich kon laten en uiteindelijk met een backhand de 0-3 kon scoren. Enkele minuten later schoot Max Hermens de 0-4 tegen de touwen nadat hij geheel voor open goal, de puck uit de face-off op de stick kreeg. Nog geen dikke minuut later schoot De Hondt zijn derde van de avond binnen.

SLOPPY

Ondanks dat de 0-6 (Connor Sills) er al vrij snel in zat na de laatste dweilpauze, moest Trappers binnen twee minuten tijd toch twee doelpunten slikken. Twee maal schoot de geroutineerde Hongaarse Canadees Keegan Dansereau het bevroren rubber in de goal van de geel-blauwe brigade. Echter leek het er ondanks de slordige fase en de snelle twee tegentreffers er niet op dat Trappers de winst uit handen zou geven. In de 48e minuut schoot Raymond van der Schuit de 2-7 binnen. De slotfase bracht geen bijzonderheden met zich mee waardoor het 2-7 bleef. Achteraf werd Reno De Hondt verkozen tot Tilburgse Man Of The Match.