Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers

TRAPPERS WIL WINNENDE DRAAD WEER OPPAKKEN

Vanavond staat er na dinsdag weer een uitwedstrijd op de rol. Trappers reist af naar Rostock om daar tegen de lokale Piranhas te spelen. Uiteraard zullen ze de 3 punten willen bemachtigen, maar ook met een goed gevoel huiswaarts keren voor de kraker van zondag tegen Hannover Scorpions.

NIEUW TEAM

Rostock Piranhas was dit seizoen nog geen tegenstander van Trappers. De voormalig Oost-Duitsers hebben in de zomerstop een ware gedaantewisseling ondergaan. Van de twintig huidige selectiespelers zijn er veertien die dit seizoen voor het eerst in Rostock de ijzers onderbinden. Topscorer is Keegan Dansereau. Hij kan momenteel 14 punten overleggen verdeeld over 7 goals en 7 assists. Dansereau komt overigens uit Hongarije en is daarmee de enige Oberliga Nord speler uit zijn geboorteland.

LAAGVLIEGER

Rostock Piranhas staat op de 14 positie en heeft alleen Krefeld onder zich op de ranglijst. Er werden tot nu toe twee overwinningen behaald, tegen Krefeld en in overtime tegen Erfurt. Daar tegenover staan elf nederlagen. Agelopen dinsdag, uit tegen Hannover Scorpions kon de ploeg niet stunten en keerde men met een 8-5 nederlaag huiswaarts. Piranhas scoorde wel de laatste 3 doelpunten in de wedstrijd, waardoor men toch met een enigszins goed gevoel van het ijs kon stappen. Een kleine opsteker die de club wel kan gebruiken na de vijfde nederlaag op rij. Ondanks de mindere statistieken waakt men in Tilburg voor onderschatting, aldus Reno de Hondt. “De drie punten moeten hoe dan ook mee naar Tilburg”.

KILOMETERS MAKEN

Trappers brengt deze week flink wat uren in de bus door. Met de twee uitwedstijden tegen Hamburg en Rostock wordt ruim 2300 km afgelegd. Dat is een flinke kluif. Zo’n lange busreis kan in de benen gaan zitten. Volgens coach Doug Mason speelde dat het team parten in de eerste periode tegen Hamburg. Hij zei hierover in de persconferentie: “In de eerste periode hebben de spelers die beinen im bus gelassen”. Hopelijk staan vanavond de benen vanaf het eerste fluitsignaal op wedstrijdspanning.

AFWEZIGEN

Tijn Jacobs en Jordy Verkiel zijn de afwezigen aan Tilburgse zijde vanavond.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en is Live te volgen via SpradeTV.