Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers

Trappers en Moskitos in ‘broederstrijd’

De eerste punten van dit weekend zijn in the pocket. Trappers speelt vanavond in Essen tegen de Moskitos. Het zal de eerste keer zijn dat de broers Bruijsten tegenover elkaar staan in plaats van zij aan zij. Gaat de broederstrijd Trappers vanavond punten opleveren?

In de statistieken staan er verdraaid veel rode blokjes achter de wedstrijden van Moskitos Essen: allemaal verloren partijen. Van de 23 gespeelde wedstrijden, verloren ze er 18. Afgelopen vrijdag was dat nog met 8-3 van Hannover Scorpions. Het ging lange tijd gelijk op tussen de twee teams, maar toen Essen in de tweede periode twee goals tegen kreeg binnen een minuut tijd, was het voorbij voor de Moskitos.

HAPPY CAPTAIN

Trappers daarentegen speelde vrijdag weer eens een ‘lekkere’ pot. Mickey Bastings zei na de tweede periode al een ‘happy captain’ te zijn. “Good things happen when you play your own game,” zei hij in een kort vraaggesprek voor SpradeTV.

Ook Ties van Soest, goed voor twee van de vijf treffers was tevreden, al vond hij het spel van Trappers de laatste dertig minuten wel danig ingekakt. “Dat mag eigenlijk niet. We moeten er zestig minuten staan en niet slechts dertig of veertig.”

BROEDERSTRIJD

Eigenlijk zou Mitch Bruijsten voor Nijmegen gaan spelen dit seizoen. Toen dat niet doorging, was coach Frank Petrozza er als de kippen bij om de aanvaller binnen te hengelen bij Moskitos Essen. Hierdoor speelt Mitch weer in dezelfde competitie als zijn vorige team én zijn eigen broer. Nog niet eerder dit seizoen stonden Mitch en Kevin tegenover elkaar op het ijs.

AFWEZIGEN

Op het moment van publicatie is niet bekend of er nog meer spelers ontbreken dan de geblesseerde Diego Hofland en Raymond van der Schuit.  Mochten er nog meer spelers afwezig zijn dan zal dit via de gebruikelijke Social Media kanalen bekend worden gemaakt.

De wedstrijd begint zondagavond om 18.30 uur en is live te volgen via Sprade TV