Terug naar Nieuws

Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers (1-6)

TRAPPERS WINT BRUIJSTEN-BROEDERTWIST DANKZIJ VIERKLAPPER DE HONDT

Trappers won zondagavond door een flitsende Reno de Hondt. In de broederstrijd tussen Kevin en Mitch Bruijsten was hij de uiteindelijke uitblinker. Laatstgenoemde broer deed Ruud Leeuwesteijn nog pijn door zijn shut out af te pakken in de laatste minuten.

Door Arthur Ottenhof

Het eerste wapenfeit van de avond in Essen kwam van de stick van Dominik Luft, die plotseling aan de Tilburgse aandacht ontsnapte. Hij stuitte echter op Trappers-goalie Ruud Leeuwesteijn. Als Trappers dacht dat het wel even van de nummer twaalf ging winnen, dan had de ploeg het gezien de eerste periode mis.

De eerste kans voor de Tilburgers kwam zowaar tot stand door het betere beunwerk van Kilian van Gorp. Hij kwam op zijn beurt Essen-goalie Marvin Frenzel tegen. In powerplay voor Trappers kwamen Brett Bulmer en Mickey Bastings wel tot gevaar, maar niet tot wijziging van het scorebord. De Moskitos zoemden weliswaar rond de goal van Leeuwesteijn; ook zij konden niet prikken.

DRUK LOONT

Even leek Essen-goalie Frenzel de plaaggeest  te worden, maar halverwege de tweede periode was het dan toch raak. Giovanni Vogelaars inzet van afstand belandde voor de voeten van Alexei Loginov, die scherp in de gaten had dat Max Hermens vrijstond. Laatstgenoemde aarzelde geen moment en maaide de puck snoeihard in de lege bovenhoek. Bij de face-off die volgde letten de Moskitos even niet op. Daardoor kon Wouter Sars afgeven op Bartek Bison. Waar hij normaal gesproken tegenstanders dronken dolt, vuurde hij nu van afstand: 0-2.

Zo moest Frenzel ineens twee keer vissen. Zelfs degene die het scorebord bijhield was even in de war. Nog een counter later besloot Reno de Hondt helemaal afstand te nemen van Essen. In twee splijtende passes stond Trappers aan de overkant. De Hondt hoefde de puck alleen nog binnen te glijden, al leek dat makkelijker gezegd dan gedaan. Kevin Bruijsten, die vanwege de broedertwist tussen hem en Mitch tussentijds werd geïnterviewd, vond het met een kwinkslag ‘’geen probleem’’ om deze avond tegen zijn broer te spelen.

ZAKELIJK UITGESPEELD

Na een powerplay dachten de Moskitos dat de storm ging liggen, waarna Danny Stempher er alsnog vandoor ging. De Hondt kon met een tip-in zijn tweede van de avond maken. Daar bleef het echter niet bij, want niet veel later had De Hondt het nog steeds op zijn heupen. Via een heuse tika taka-goal over vele schijven kon hij nogmaals juichen. Met zijn vierde in totaal was hij pas tevreden. De volgende taak was een shut out voor goalie Leeuwesteijn, maar alsof het zo moest zijn, maakte Mitch Bruijsten zich even kwaad. Met een fraaie sleep en een afronding via onderkant lat zorgde hij voor de eretreffer in de broederstrijd. Zo werd de shut out Leeuwesteijn door zijn neus geboord. Al met al leek de eerste twintig minuten geen voorbode voor de rest – en dit keer speelde Trappers het zeer zakelijk uit.

REACTIE DAVE LIVINGSTON

Na afloop volgde al gauw een persconferentie. Daar zei coach Dave Livingston het volgende over de wedstrijd:

‘We hadden een moeilijke eerste periode. Ze speelden met veel druk, daar kwamen we lastig onderuit. Mijn credo voor de periodes daarna was dan ook: schieten, schieten, schieten. Hopende op een aantal goede rebounds. Uiteindelijk kwamen we met mooie goals op een ruime voorsprong. Met name Reno (De Hondt) was ‘hot’. Ik vond het wel jammer dat het spel zo open was, want ik houd ervan als het juist compacter is. Tot slot vond ik het zonde voor Ruud (Leeuwesteijn) dat hij geen shut out mee naar huis neemt, want dat verdiende hij.’

Wedstrijdsheet
Samenvattingen en persconferentie