Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Krefelder EV ’81 vs. Tilburg Trappers

TRAPPERS OP BEZOEK BIJ HEKKENSLUITER

Het weekend staat weer voor de deur en dat betekent dat de mannen van Doug Mason de ijzers weer onderbinden. Ditmaal reist de ploeg af naar Krefeld, om het op te nemen tegen de hekkensluiter van de Oberliga Nord.

Krefeld bungelt onderaan

Wie een blik op de ranglijst waagt, vermoedt dat Krefeld stroef aan het seizoen begonnen is. Dat is slechts gedeeltelijk waar. In eigen huis beet Krefeld het spits af met een kleine nederlaag tegen Hannover Scorpions, dat nu ongeslagen aan kop gaat: 2-3. In de eerste uitwedstrijd van het seizoen veegde het de vloer aan met promovendus Füchse Duisburg: 2-10. Scorebordjournalistiek zegt dus niet alles over de ploeg. Het is bovendien ’t team dat na Crocodiles Hamburg het meeste rendement uit hun powerplays weet te halen, met zeven goals tot gevolg. Eén op de drie schoten is daarbij raak. Trappers is dus met name gewaarschuwd voor de man-meersituaties van Krefeld.

Een goede start is het halve werk

Over naar Trappers zelf, de ploeg die werkelijk uit de startblokken schoot tegen Füchse Duisburg. Waar het Krefeld lukte om de dubbele cijfers tegen Die Füchse te halen, bleef de Tilburgse formatie echter steken op een 8-4 overwinning. De manier waarop het duel als een nachtkaars uitging, was zonde voor de flitsende start. Het geeft wel direct vertrouwen dat een ploeg uit de onderste regionen overhoop gespeeld kan worden. Als Trappers dezelfde tien minuten op het ijs kan leggen zoals tegen Duisburg, gaan de punten mee terug naar Tilburg.

Afwezigen

Jordy Verkiel en Tijn Jacobs staan voorlopig nog aan de kant. Diego Hofland bindt ook zijn ijzers weer onder en voegt zich, nadat hij op 9 september 2022 in de oefenwedstrijd in Duisburg geblesseerd raakte, weer bij het team. De wedstrijd begint vrijdagavond 14 oktober om 19.30 uur en is te volgen op SpradeTV.