Terug naar Nieuws

FAST AND FURIOUS

Vrijwel iedereen kent ze wel, die ‘waar was jij toen momenten’.  Zondag 9 oktober 2022 zal ongetwijfeld ook als zo’n moment de Tilburg Trappers recordboeken ingaan. Nog nooit zo snel (tien minuten en 14 seconden) sinds zijn intrede in de Oberliga koesterde de geelblauwe equipe een 6-0 voorsprong.

Liefst 2415 dagen lang stond deze mijlpaal op zondag 28 februari 2016 toen FASS Berlijn een speelbal vormde voor de manschappen rondom captain Diederick Hagemeijer. Een overzicht van de tien snelste 6-0 voorsprongen in Trappers Oberliga geschiedenis.

28 februari 2016, Tilburg Trappers vs. FASS Berlijn 9-0 (6-0, 1-0, 2-0)
De ploeg van coach Bo Subr kende zondagmiddag geen enkele moeite met de bezoekers uit de Duitse hoofdstad. Na veertien minuten en 16 seconden leidde de geelblauwe brigade al met 6-0 via treffers van Kyle DeCoste (2x), Maarten Brekelmans, Boet van Gestel, Mitch Bruijsten en Ivy van den Heuvel. Andermaal Ivy van den Heuvel, Giovanni Vogelaar en Jordy van Oorschot verschenen later ook nog op het scoreformulier.

5 februari 2016, Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas 12-0 (4-0, 6-0, 2-0)
De Tilburgers toonden weinig mededogen met de equipe van de Wit Russische oefenmeester Sergej Hatkevich. Na tweeëntwintig minuten en 57 seconden stond er al een 6-0 stand op het scorebord. Maarten Brekelmans en Kyle DeCoste scoorden ieder drie keer, terwijl de shutout voor Martijn Oosterwijk was.

25 november 2016, Tilburg Trappers vs. Wedemark Scorpions 10-1 (5-0, 2-0, 3-1)
Met Ivy van den Heuvel in de hoofdrol speelde Trappers voor eigen publiek met Wedemark Scorpions. De aanvaller scoorde drie keer tegen de machteloze Oosterburen. De geboren Bosschenaar tikte na zesentwintig minuten en 36 seconden de zesde Tilburgse treffer tegen de netten. Noah Janisch redde in de slotperiode de spreekwoordelijke eer voor de Schorpioenen.

16 februari 2020, Tilburg Trappers vs. Krefelder EV ’81 9-0 (4-0, 3-0, 2-0)
Tilburg Trappers gebruikte de matineewedstrijd tegen de rode lantaarndrager om het doelsaldo verder op te vijzelen. De geelblauwe brigade kwam geen seconde in de problemen tegen Krefeld. Na zevenentwintig minuten en 9 seconden was het Mitch Bruijsten die goalie Sebastian Staudt voor de zesde keer het nakijken gaf. Alexey Loginov tekende voor vier beslissende passes in dit duel.

19 november 2021, Krefelder EV ’81 vs. Tilburg Trappers 1-10 (0-3, 1-5, 0-2)
Op bezoek in de Rheinlandhalle zette Trappers de imponerende serie van elf overwinningen op rij voort. De hoofdrol was weggelegd voor Raymond van der Schuit. De aanvaller maakte een hattrick. Echter de 0-6 (na achtentwintig minuten en 5 seconden) kwam van de stick van Mickey Bastings. Met een man meer op het ijs vond de Tilburgse captain het gaatje achter doelman Patrick Klein.

7 oktober 2016, Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers 1-7 (0-2, 1-4, 0-1)
In Eishalle Langenhagen boekte Tilburg zijn eerste uitoverwinning van de nieuwe Oberliga ijshockeyjaargang 2016-2017. Men trok in het middenstuk de wedstrijd naar zich toe met vier treffers in minder dan vier minuten. Danny Stempher zorgde tijdens een dubbele overtalsituatie voor de 0-6 (na achtentwintig minuten en 15 seconden). Hoofdrollen waren er voor de imports in Trappers dienst. Justin Larson had 3 punten en Bobby Chaumont nam 2 treffers voor zijn rekening.

8 maart 2022, Tilburg Trappers vs. TecArt BlackDragons Erfurt 10-0 (4-0, 3-0, 3-0)
Ondanks dat het voor de Tilburgers een wedstrijd om des Keizers baard betrof, was hier in de spelopvatting van de blauwgele brigade niets van te merken. Met een agressieve forecheck, hoog tempo en dominant aanvalsspel scoorde men 10 goals tegen de gedecimeerde (13 veldspelers en 2 goalies) en piepjonge (gemiddelde leeftijd 18,6 jaar) Zwarte Draken. Vier tellen voor halfweg nam Max Hermens de 6-0 voor zijn rekening.

6 januari 2017, Tilburg Trappers vs. Harzer Falken 10-2 (4-0, 2-0, 4-2)
Met de ruime zege op Harzer Falken handhaafde het team van Bo Subr zich op de tweede plaats van de ranglijst achter koploper Herner EV. Justin Larson tekende voor een goal en vier assists, terwijl Diederick Hagemeijer één beslissende pass minder had dan zijn Canadese ploeggenoot. Giovanni Vogelaar kogelde na dertig minuten en 51 tellen de zesde Tilburgse goal achter Falken sluitpost Jannis Ersel.

23 september 2018, Tilburg Trappers vs. Harzer Falken 10-0 (3-0, 5-0, 2-0)
De ‘Falcon Killers’, zoals Bo Subr het Nijmeegse trio Nardo Nagtzaam, Kevin en Mitch Bruijsten liefkozend noemde, deden in de eerste thuiswedstrijd van een seizoen 2018-2019 hun naam alle eer aan. Liefst 16 punten (zes goals en 10 assists) prijkten er voor het drietal op het scoresheet. Opvallend was de kwaliteit van de Tilburgse special teams (drie treffers met een man meer op het ijs en twee short handed). Toch viel de 6-0 niet tijdens Trappers’ over- of ondertal. Op aangeven van Alexey Loginov en Max Hermens scoorde Kevin Bruijsten na eenendertig minuten en 17 seconden.