Terug naar Nieuws

Krefelder EV ’81 vs. Tilburg Trappers (2-11)

TRAPPERS OOK IN KREFELD DOMINANT

Ook in Krefeld tegen een team dat ongeacht de stand op de ranglijst of de tussenstand in de wedstrijd altijd blijft gaan, had Trappers ook totaal geen moeite om uiteindelijk hun dominante spelwijze uit te voeren. Na de 14-3 overwinning van twee weken geleden op Diez Limburg, werd vrijdagavond ook Krefeld met dubbele cijfers opgerold. Tegen de club waar Trappers van de 12 ontmoetingen er 11 van won, werd er met 2-11 gewonnen.

SCHIETTENT

Met Diego Hofland weer op het ijs en de lijnen die daardoor lichtelijk wijzigden, zorgden voor nul problemen. Het was vanaf de puckdrop een schiettent, er waren veel kansen maar het was niet gelijk prijsschieten. In de openingsfase werd er maar liefst negen schoten op doel afgevuurd. Het derde schot van de eerste negen schoten was, raak. Danny Stempher wist de puck bij Reno de Hondt te krijgen die zichzelf vrij schaatste en alleen maar zijn stick tegen de puck moest zetten. De 0-1 was Reno De Hondt zijn vijfde doelpunt in de Rheinlandhalle.

Pas na een halve periode leek Krefelder wat beter in de wedstrijd te komen en wilde gretig gebruik maken van de Tilburgse straffen. Echter zorgde sterk defensief werk en de saves van Ruud Leeuwesteijn voor het behoud van de 0-1 voorsprong.

Diego Hofland die erg blij was weer te mogen spelen zei het volgende na zijn rentree; De opluchting is groot om weer terug te zijn. Het is ontzettend balen en moeilijk om de wedstrijden vanaf de tribune te kijken. Je wilt het liefste zelf spelen. En vandaag was eindelijk de dag.”

VORENTSCHEIDUNG

In het middenstuk leek de wedstrijd beslist te worden. De Tilburgse dominantie groeide en daar kon Krefeld niet mee omgaan. Pas bij slordigheden van Doug’s mannen, leek Krefelder daarvan te willen profiteren. Echter bracht het de gastheren weinig op. Met een overdaad aan ‘Shots-On-Goal’, steeg de 0-1 voorsprong na 40 minuten naar 0-4 voorsprong. Gezien het spelbeeld, zou Krefelder dit niet meer kunnen ombuigen. De 0-2 werd door Ties van Soest gescoord. Enkele minuten later zorgde Max Hermens met behulp van Marvin Timmer en Mikko Virtanten voor de 0-3. In de slotfase van de tweede periode schoot Jonne de Bonth, die bij de 0-2 betrokken was, de 0-4 binnen.

NO MERCY

Afgelopen zondag gaf Trappers wat gas terug na de 6-0 voorsprong waardoor het uiteindelijk 8-4 werd. Echter liet Trappers, van Krefeld geen spaan heel. Binnen de eerste vijf minuten van het slotstuk scoorden de Geel-Blauwe brigade er met 4 doelpunten flink op los. Al na 17 seconde na de laatste theepauze, schoot Noah Muller vanaf de blauwe lijn raak. Een halve minuut later schoot Ties van Soest na een assist van Wouter Sars zijn tweede doelpunt van de avond binnen. Enkele minuten later betekende de 0-7 van Jonne de Bonth dat ook hij twee doelpunten achter zijn naam mocht zetten. Dit doelpunt kwam tot stand nadat De Bonth de puck uit de handschoen van de goalie zag vallen. De time-out die daarop volgde, zou Trappers uit de flow moeten halen, echter schoot Danny Stempher die gedachtegang aan flarden door gelijk de 8-0 tegen de touwen te schieten.

Een shutout zat er voor Ruud Leeuwesteijn die een goede wedstrijd keepte, niet in. Een slordigheidje achter zijn goal eindige via de stick van Manuel Nix in de goal. Max Hermens bracht de marge enkele minuten later weer op acht doelpunten door de 1-9 binnen te schieten. Richting de slotfase scoorde de Tsjech Martin Benes een doelpunt wat de tussenstand op 2-9 bracht. Dit tweede doelpunt voor het Krefeldse team kwam tot stand tijdens een dubbele powerplay.

Diego Hofland die na zijn blessure, eindelijk zijn eerste competitiewedstrijd speelde, mocht het tiende Tilburgse doelpunt achter zijn naam zetten. Met een dikke minuut op de klok te spelen verhoogde Connor Sills de score naar 11-2, wat tevens de eindstand werd.

Hofland keek met een prettig gevoel terug op zijn eerste punten van dit seizoen.

“Het ijs opstappen is zo’n lekker gevoel. Ik was al fit, maar we wilden geen risico’s nemen dus was vandaag het juiste moment het ijs op te gaan. Het voelde goed. Een assist en een goal, dat geeft wel zelfvertrouwen!” aldus Hofland.

ZONDAG

Zondag ziet Tilburg Trappers hun oude ploeggenoten Kevin en Mitch Bruijsten terug. Moskitos Essen, de werkgever van de Nijmeegse broertjes wist tot nu toe nog maar één duel binnen 60 minuten te winnen. Of daar zondag verandering in komt, dat is nog maar af te wachten met een dominant Trappers op het ijs.

Het is altijd leuk om weer tegen bekenden te mogen spelen. Ik heb zelf met ze gespeeld en met Mitch zelfs in in één lijn. Leuk om tegen ze te spelen, maar de punten blijven wel gewoon in Tilburg”, aldus Diego Hofland.