Terug naar Nieuws

GAMEDAY: EC Hannover Indians vs. Tilburg Trappers

Trappers ‘ready to bounce back’ tegen Hannover Indians

Na het verlies tegen Leipzig afgelopen vrijdag is Tilburg Trappers ‘ready to bounce back’ tegen Hannover Indians vanavond. Trappers zal zich moeten herpakken voor de uitwedstrijd om met de punten naar huis te keren. Dave Livingston heeft er vertrouwen in.

“We normally bounce back pretty good,” zei coach Dave Livingston na de verloren partij tegen Icefighters Leipzig afgelopen vrijdag. “The boys are not happy and disappointed themselves. They know they gave away one or two points this Friday, so we’re going to come out and try to get those points back!”

LEARN FROM YOUR MISTAKES

Vandaag reist Trappers dus af naar Hannover Indians, dat zelf ook verloren heeft op vrijdag van Hannover Scorpions. Twee keer kwam Indians op voorsprong in de intense derby tegen hun stadsgenoot, dankzij goals van Nicolas Turnwald en Igor Bacek. Scorpions trok echter aan het langste eind en het werd 3-2.

Het laatste duel tegen Indians was op 17 oktober, in Tilburg. Na een vurig duel, werd het toen 4-2 voor Trappers. “Tilburg is a good skating game with a lot of power. I believe the game could have tipped the other way. But we have to keep learning. You don’t learn to lose, but you have to learn from your mistakes,” zei Hannovercoach Len Soccio toen na de wedstrijd.

NIKO SELIVANOV

Van de Indiansspelers is Parker Bowles uiteraard bekend voor de Tilburgers. Maar één van de andere interessante Indians is Niko Selivanov. De 23-jarige aanvaller is ‘het nageslacht van één van de grootste ijshockeynamen in de NHL-geschiedenis’ staat op de website van Indians. Het gaat hier namelijk om de kleinzoon van niemand minder dan Phil Esposito, die in zijn ruim achttien jaar durende carrière in de Noord-Amerikaanse profcompetitie tweemaal de Stanley Cup won, 717 goals en 873 assists maakte in 1282 wedstrijden in de NHL.

De vader van Niko is niet minder prominent, dat is namelijk Alexander Selivanov, die in zijn NHL-periode speelde voor o.a. Tampa Bay Lightning en Edmonton Oilers. Vooralsnog wint Parker Bowles het qua punten van de jonge aanvaller, maar met ‘Eishockey im Blut’ zijn de verwachtingen hoog van Niko Selivanov.

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Diego Hofland en Raymond van der Schuit.

De wedstrijd begint vanavond om 19.00 uur en is live te volgen via Sprade TV.