Terug naar Nieuws

EC Hannover Indians vs. Tilburg Trappers (5-4 PS)

Tilburg Trappers beleeft een dejavu in Hannover

Waar Tilburg Trappers op zoek ging naar revanche na de verliespartij tegen EXA IceFighters uit Leipzig gingen zij zondagavond op dezelfde manier onderuit. Na penaltyshots wist Trappers maar één punt over te houden aan het duel. Nadat Trappers met 2-4 de wedstrijd leidde, kwam Hannover Indians op gelijke hoogte. Penaltyshots wezen uiteindelijk Hannover Indians aan als winnaar, net als dat IceFighters vrijdag na penaltyshots tot winnaar werd gekroond.

GEFLATTEERD

De eerste periode van de wedstrijd leek op een kopie van de wedstrijd van afgelopen vrijdag. Slordige passes en foutjes achterin. Gelukkig wist sluitpost Ruud Leeuwesteijn continu uitkomst te bieden. In een fase waarin Tilburg Trappers iets beter in de wedstrijd kwam, kon Jordy verkiel na een ‘Rückhand Pass’ de openingstreffer binnenschieten. Aan het einde van de eerste periode schoot Kevin Bruijsten met een echte intikker de verdubbelaar binnen. Gezien het spelbeeld misschien een geflatteerde tussenstand.

Max Hermens stond voor de camera van Sprade en zei na de eerste periode het volgende; “We spelen de laatste tijd niet heel goed. We scoren te weinig. Hannover Indians is een sterk team en 0-2 is niet genoeg. We hebben een goede defensie en goalie maar als we hier willen winnen moeten we meer scoren”

BOWLES & BULMER

Het middenstuk was de periode van de oud-spelers. Oud Trappers speler, Parker Bowles die aan zijn tweede seizoen in Hannover is begonnen en oud Indians speler, Brett Bulmer maakten beiden een doelpunt tegen houden oude werkgever. Voordat Bowles en Bulmer scoorden, werd eerst de aansluitingstreffer door de Halve Rus, Halve Duitser Niko Selivanov gescoord.

De gelijkmaker van Bowles was een breakaway na onoplettendheid achterin bij de Tilburgse defensie. Brett Bulmer wist zijn nieuwe werkgever weer op een voorsprong te zetten door in een scrimmage de 2-3 binnen te schieten. Daardoor kwam Trappers voor de tweede keer in de wedstrijd op een voorsprong, deze keer met maar één doelpunt verschil.

COMEBACK

Zoals Max Hermens na de eerste periode al aangaf, er moest meer gescoord worden. Dat leek ook zijn medespeler Ties van Soest te hebben gehoord. Bulmer die al eerder in de wedstrijd trefzeker was, zag dat Van Soest veel beter in positie stond waardoor hij van Soest de goal gunde. De 2-4 leek heel even de genadeklap totdat binnen 4 minuten tijd Branislav Pohanka en Mike Mieszkowski zowel de 3-4 als de 4-4 wisten te scoren. Met een aantal minuten op de klok zat het winnende doelpunt er niet meer in. Daardoor moest overtime gespeeld worden om de winnaar aan te wijzen. Echter werd net als in de slotfase van de reguliere speeltijd, ook niet in overtime gescoord.

Net als vrijdag moest er wederom penaltyshots worden genomen. Met precies dezelfde afloop als vrijdag tot gevolg. Nadat Pohanka voor Indians niet wist te scoren, mocht Bulmer het proberen. Bulmer gleed uit en had de puck aangeraakt en kwam vervolgens weer tot stilstand. Deze mentale tik gaf Parker Bowles het vertrouwen. Bowles wist wel raak te schieten. Alle druk lag vervolgens bij teamcaptain Mickey Bastings die niet wist te scoren. Kyle Gibbons had net zoveel vertrouwen als Bowles en wist ook te scoren. Daardoor was het einde wedstrijd en verloor Trappers voor de tweede keer op rij na shootouts.

HAMMER TIME

Vrijdag speelt Trappers, volgens het speelschema, de thuiswedstrijd tegen Hammer Eisbären. Gezien de ranglijst is dat de ideale wedstrijd voor Trappers om weer zelfvertrouwen te tanken. Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn toeschouwers nog niet toegestaan. De wedstrijd is wel op Sprade.tv te volgen.

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie