Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers

TRAPPERS IN HAMBURG OP JACHT NAAR DE TOP VAN DE RANGLIJST

Na de overtuigende overwinning afgelopen zondag, treffen the Crocodiles en the Deer elkaar voor de tweede keer in drie dagen. Trappers zal er alles aan gelegen zijn om nogmaals de drie punten binnen te hengelen en op die manier over de Duitsers heen te wippen op de ranglijst.

GERUSTSTELLENDE STATISTIEKEN

De wedstrijd van vanavond wordt de 29ste onderlinge ontmoeting. Hiervan wisten de blauwgelen er 23 in winst om te zetten. Hamburg won in eigen huis slechts tweemaal van Trappers. Dus als we op de statistieken af mogen gaan zou het vanavond goed moeten komen. Vooral in de eerste drie wedstijden wisten de Tilburgers wel raad met de Croco’s getuige het doelsaldo van 38 voor en 4 tegen. En ook dit seizoen lijkt Trappers een moeilijk te kloppen tegenstander voor Hamburg te worden. “It’s probably the best team we’ve seen so far this year,” aldus Hamburg coach Tohm in de persconferentie van zondag.

BOVEN VERWACHTING

Crocodiles Hamburg staat momenteel op een verdienstelijke tweede plaats in de rangschikking. Met goed spel en veel scorend vermogen staat men op een plaats die men zelf voorafgaand aan het seizoen niet ingeschat had. De doelstelling van de noorderlingen is het behalen van de play-offs. Dit liefst zonder pre play-offs te moeten spelen. Op het oog een ietwat bescheiden doelstelling maar volgens Coach Thom wel passend bij de huidige financiële middelen van de club.

 ZELFVERTROUWEN

Ondertussen blijft het zelfvertrouwen van de Trappers groeien. Er staan een aantal mooie lijnen op het ijs. Ook afgelopen zondag was goed te zien dat spelers elkaar steeds vlotter vinden op het ijs gezien het aantal vloeiende aanvallen. Het is een echt team wat er staat, waarbij de doelpunten en assists mooi verdeeld zijn over een breed deel van de selectie. Met het grote scorende vermogen van dit moment kunnen de kruiken met vertrouwen in de bus stappen. En zoals Sean Richards afgelopen zondag na afloop van de wedstrijd zei: “We are going to continue this winning streak, I am sure of that”.

AFWEZIGEN

Tijn Jacobs en Jordy Verkiel zijn er nog niet bij. De overige spelers zijn beschikbaar.

De wedstrijd begint 19.30 uur en is live te volgen via SpradeTV.