Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Crocodiles Hamburg (5-2)

TRAPPERS KRIJGT OOK HAMBURG KLEIN

De mannen van Doug Mason gingen zondagmiddag met de juiste winnaarsmentaliteit het ijs op. Een sterke eerste periode bleek een voorbode voor de winst. Trappers versloeg Crocodiles Hamburg in eigen huis met 5-2.

Door Arthur Ottenhof

Na zeven minuten aftasten ontstond de eerste kans op een goal voor Trappers. Maar zowel de defensemen van Hamburg als de forwards van Trappers waren de puck compleet kwijt. Geen doelpunt dus. Het bleek wel een startsein voor meer intensiteit. Trappers drukte dat direct eigenhandig de kop in door een straf van Gio Vogelaar. Wonderbaarlijk was het juist Ties van Soest met de grootste mogelijkheid in de powerplayperiode voor Hamburg. Het was meteen de laatste straf van de periode. Hoewel er hard werd gespeeld, ging het er wel fair aan toe.

Kort daarna reageerde Sean Richards het meest alert op een afvallende puck. Hij kon zuiver raak schieten: 1-0. Zo kreeg de thuisploeg de smaak te pakken, want ook Diego Hofland was heel dichtbij een tweede Tilburgse treffer. Hamburg-goalie Kai Kristian had even later geen antwoord op een hard schot van Connor Sills. Delaney Hessels veranderde de puck dusdanig van richting — en de goalie bleef verbaasd achter: 2-0. En toen Max Hermens opstoomde, was zijn eigen explosiviteit hem te machtig. Juist doordat Hermens ten val kwam, kon Mikko Virtanen de puck oppikken en op een presenteerblaadje leggen voor Hofland: 3-0. De Crocodiles wisten zich geen raad met de aanvalsdrang en intensiteit van de thuisploeg. Doordat goalie Cedrick Andree scherp was wanneer nodig, ging Trappers met een ruime voorsprong naar de kleedkamer.

NARE SMAAK

Het Canadese duo van Trappers had er sowieso zin in deze middag. Sean Richards ontfutselde de puck in de hoek als een hyena die een stuk van andermans prooi wilde. Hij nam de rubberschijf vlot mee en gaf ‘m aan zijn Canadese buurman Connor Sills: 4-0.

Maar ondanks de nóg ruimere voorsprong, kwam de klad er een beetje in. In een paar prachtige passes stond Hamburg zomaar tegenover goalie Andree. Harrison Reed liet de Trappers-goalie kansloos. Dat was nou net degene die in de gaten moest worden gehouden bij absentie van Thomas Zuravlev. Reed had er geen boodschap aan: 4-1. Een drietal minuten later deed eenzelfde moment zich voor als bij de scrimmage van Richards. Nu was het Juuso Rajala die de puck bij de boarding wegplukte. Omdat iedereen op een kluitje stond, was het een koud kunstje voor Dennis Reimer om de 4-2 te maken. Zo hield Trappers een nare smaak over aan de laatste minuten van de tweede periode.

TUMULTUEUS

Het spel van beide ploegen werd er in het laatste bedrijf niet beter op, maar wel harder. Zo nu en dan lag er een speler op de grond na een grove charge van de tegenpartij. Daardoor werd de staart van de wedstrijd wel spannender, maar niet leuker om naar te kijken. Beide teams gaven voorlopig nog niet op. Toch leek het alsof hun energie voornamelijk in de eerste twee periodes schuilgingen. Wat overigens ook geen schande was, aangezien het tempo hoog lag.

Met nog ruim drie minuten op de klok besloot Crocodiles zonder goalie Kristian door te gaan. Ze wilden alles op alles stellen om nog een resultaat weg te slepen uit Tilburg. Verwoede pogingen van Trappers om het lege net te vullen met een vijfde goal gingen stuk voor stuk mis. Tot Danny Stempher besloot korte metten te maken met de druk van Crocodiles: 5-2. Door de overwinning hijgt Trappers de Crocodiles nu in de nek.

Sean Richards, een van de smaakmakers van de middag, zei na afloop het volgende over de wedstrijd: ‘It was awesome, because we have a lot of good chemistry going on now. And that’s why our confidence is growing game by game. The connection between me and Connor (Sills) is a little bit of everything. Sills has the power and speed, I am the finisher. We are going to continue this winning streak, I am sure of that.’

Foto: Arie Leeuwesteijn

Man of the Match

Connor Sills | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie