Terug naar Nieuws

Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers (6-2)

HAMBURG MAAKT EINDE AAN ZEGEREEKS TRAPPERS

Na acht overwinningen op rij heeft Tilburg Trappers zijn Waterloo gevonden in Hamburg. In Eisland Farmsen won de thuisclub met 6-2. Vrijdag krijgt Tilburg  de kans op eerherstel als men op bezoek gaat in Rostock.

‘Verliezen is altijd teleurstellend’, vatte Delaney Hessels zijn gevoel in vier woorden samen. ‘We hebben vanavond teveel (kleine) fouten gemaakt, die we in de duels hiervoor niet maakten.’ De strekking van de terugblik van Reno de Hondt op de krachtmeting met de Crocodiles was grotendeels gelijk aan die van zijn ploeggenoot. ‘Een avond om snel te vergeten. Overall waren we zeker niet de mindere, maar je verliest wel met 6-2.’

BEROERD BEGIN

Tilburg had de derde nederlaag van het seizoen aan zichzelf te wijten. Een beroerde eerste twintig minuten kostte de equipe van Doug Mason uiteindelijk de kop tegen de ploeg uit de Duitse Hanzenstad. Twee goals in de laatste minuut voor de dweil, waardoor men met een 3-1 achterstand de kleedkamer opzocht, bleken in het vervolg van de ontmoeting niet meer te repareren.

‘In de eerste periode leek het wel alsof sommige jongens bij ons nog last van busbenen hadden. We waren continu een stap te laat. Misschien ging het de afgelopen weken wel iets te makkelijk. Maar met deze verdiende nederlaag staan we weer met beide benen op de grond. Morgen zijn we vrij. Donderdag trainen en vrijdag wacht Rostock’, concludeerde de Trappers-coach tijdens de persconferentie.

TILBURGSE STORM

Het middenstuk was overduidelijk voor de geelblauwe brigade. Men nam liefst 19 maal het vijandelijke doel onder vuur, kreeg kansen, maar een gebrek aan scherpte in de afronding en degelijk keeperswerk van Crocodiles-goalie Kai Kristian voorkwamen een Tilburgse comeback. De thuisploeg daarentegen schoot wel met scherp. Dominik Lascheit verschalkte Cedrick Andree, die Ruud Leeuwesteijn na twintig minuten was komen vervangen (4-1).

‘We bend but did not break’, aldus ‘Crocos’ bench boss Henry Thom, die zijn ploeg in de pauze tussen de eerste – en tweede periode voorbereidde op de Trappers-storm. ‘Tilburg legt niet zomaar het hoofd in de schoot. We wisten wat er ging komen, maar desondanks moesten we alle zeilen bijzetten. Ze waren écht sterk in die fase.’

ANGEL

Ook in het slotstuk waren de ijshockeygoden de manschappen rond captain Kilian van Gorp niet goed gezind. Een vroege aansluitingstreffer van Diego Hofland vond geen genade in de ogen van referee John-Darren Laudan. Trappers nummer 66 werkte het bevroren rubber met de hand in het doel. Philip Kuschel, deze zomer overgekomen van Lausitzer Füsche (DEL2), haalde na tweeënhalve minuut de angel uit de aanvallende aspiraties die Trappers nog koesterde. De treffers van Yannis Walch (Hamburg) en Jordy van Oorschot waren louter nog voor de statistiek.

Vrijdag wacht een rit van 661 kilometer naar de Schillingallee 51 in Rostock waar de Piranhas wachten. ‘We hebben wat recht te zetten na deze nederlaag’, keek zowel Reno als Delaney alvast vooruit naar de eerste confrontatie met de Roofvissen. ‘Hoewel ze niet sterk aan de competitie begonnen zijn, mogen we ze zeker niet onderschatten. De drie punten moeten hoe dan ook mee terug naar Tilburg.’

Foto: Thorge Huter
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie