Terug naar Nieuws

De stand van zaken in de Oberliga play-offs

Resumé van de andere Oberliga play-offs

Zes van de acht kwartfinalisten in de Oberliga play-offs zijn bekend. Icefighters Leipzig, ERC Bulls Sonthofen, Hannover Scorpions en EC Peiting gaan zondagmiddag/avond uitmaken wie zich bij het zestal reeds gekwalificeerden (Tilburg Trappers en Moskitos Essen uit de Oberliga Nord; Deggendorfer SC, Star Bulls Rosenheim, Selber Wölfe en Eisbären Regensburg) voegt.

Deggendorfer SC (#1 Oberliga Süd) vs Herner EV (#8 Oberliga Nord)
(Deggendorf wint serie met 3-0)

Een clean sweep zonder een enkel tegendoelpunt onderstreepte maar eens te meer dat er terdege rekening gehouden moet worden met de manschappen van coach John Sicinski. Dimitri Litesov tekende voor vier goals in de derde confrontatie met Herner EV. De in Kazachstan geboren leftwinger kwam in het reguliere seizoen en de Meisterrunde tot 37 punten in 44 ontmoetingen.

Starbulls Rosenheim (#2 Oberliga Süd) vs Hannover Indians (#7 Oberliga Nord)
(Rosenheim wint serie met 3-1)

Fabian Zick eiste in de twaalfde minuut van de verlenging in het vierde duel tussen Rosenheim en Hannover de hoofdrol voor zichzelf op. Het kind van de club staat niet bepaald bekend als een doelpuntenmachine, maar zorgde met zijn tweede doelpunt van de postseason er hoogstpersoonlijk voor dat zijn team in de kwartfinales mag uitkomen.

Selber Wölfe (#3 Oberliga Süd) vs Füchse Duisburg (#6 Oberliga Nord)
(Selb leidt serie met 3-0)

De achilleshiel van Füchse Duisburg werd in de serie tegen Selber Wölfe nogmaals pijnlijk bloot gelegd. Liefst 17 maal stelden de Wölfe aanvallers Duisburg doelman Christoph Mathis voor een onmogelijke opgave. Daarmee kwam er voor de Füchse wederom vroegtijdig een einde aan het seizoen. Net zoals in de eerste tweestrijd tekende ook nu ex-Geleen Eater Ian McDonald voor twee goals namens Selber Wölfe.

EV Landshut (#4 Oberliga Süd) vs Moskitos Essen (#5 Oberliga Nord)
(Essen wint serie met 3-1)

Voor 2365 toeschouwers bereikten de manschappen van Frank Gentges vrijdagavond de kwartfinale van de Oberliga play-offs. In de Eishalle am Westbahnhof wonnen de Moskitos met 2-1 van EV Landshut. Het vorige duel tussen beide ploegen was nog geeindigd in een overduidelijke 7-0 zege voor Landshut. ‘De fysieke gesteldheid gaf de doorslag’, verklaarde de Essense oefenmeester na afloop.

EC Peiting (#5 Oberliga Süd) vs Hannover Scorpions (#4 Oberliga Nord)
(Stand gelijk, 2-2)

Na vier gespeelde wedstrijden zit er nog geen streepje licht tussen Peiting en Hannover. Beide teams verloren hun eerste thuiswedstrijd en wonnen vervolgens hun laatste thuisbeurt. Zondagavond (aanvang 19:00 uur) valt in Hannover de beslissing over wie doorgaat naar de kwartfinale of voor wie per direct een einde aan de ijshockeyjaargang 2017-2018 komt.

ERC Bulls Sonthofen (#6 Oberliga Süd) vs Icefighters Leipzig (#3 Oberliga Nord)
(Stand gelijk, 2-2)

Ook Sonthofen en Leipzig gaan zondagmiddag (openingsface-off om 17.00 uur) in een allesbeslissend vijfde duel uitmaken wie van beide teams doorgaat naar de kwartfinale van de play-offs. Of oud-Trapper Kyle Just acte de présence geeft in deze do-or-die ontmoeting is zeer twijfelachtig. De sympathieke Canadees werd na 17 minuten in het eerste duel het slachtoffer van een snoeiharde boarding door Icefighters verdediger Jakub Weber. Hij verliet geblesseerd het ijs en ontbrak in het vervolg van de serie.

Eisbären Regensburg (#7 Oberliga Süd) vs Saale Bulls Halle (#2 Oberliga Nord)
(Regensburg wint serie 3-1)

Eisbären Regensburg kan zich gaan opmaken voor een tweestrijd met Tilburg Trappers. In vier duels rekende de nummer 7 uit de Oberliga Süd af met Saale Bulls Halle (nummer 2 achter Trappers in het Noorden). In een spijkerharde vierde confrontatie boog Regensburg de 0-1 achterstand nog voor de eerste pauze om in een 2-1 voorsprong. De wedstrijd eindigde in een 8-2 zege voor de equipe uit het oosten van Beieren.